petra@networkofpurpose.nl | 06 1500 29 07

Blog
Blog

19 Geheimen Die Online Business Guru’s Jou Niet Vertellen Over Het Maken Van Online Programma’s

Klanten zeggen wel eens tegen mij: ‘’de challenges vliegen mij om de oren!’’ En direct daarna zeggen ze: ‘’Zou dat nou ook iets voor mij zijn een online programma lanceren?’’
Of ik heb een klant en die wil van mij leren hoe je een online business bouwt. Helemaal goed, dat kan ik zeker mee helpen. Maar ik stel ze dan wel een paar vragen. Het is wel bezint eer gij begint als het om starten met je online programma gaat.
Ja, dit keer gaat het zowaar over de veelgestelde vraag: Zou jij nu al online programma’s moeten toevoegen aan je bedrijf, ermee beginnen, een zogenaamde online business bouwen?
Voordat je dit überhaupt overweegt, stel jezelf eerst de volgende vragen:
• Hoe zou jij met jouw klanten willen connecten?
• Wat is de relatie die jij met ze aan wilt gaan? Is dat close of meer van afstand?
• Hoe maak jij het makkelijkst contact met jouw doelgroep? Wat is voor jou de beste manier?
• Wat kost het in tijd en geld om neer te zetten wat jij wilt in jouw bedrijf?
• Waar zou jij in omzet over een jaar willen staan?
Maar ja, iedereen is tegenwoordig toch met online programma’s bezig? Je kan niet achterblijven? Online is de toekomst?
Let op: De oude economische wet van schaarste geldt ook hier. Als we steeds meer online doen, wordt live schaars en krijgt offline business een groot onderscheidend vermogen. Live wordt dus meer gewild en waardevol. Je klanten betalen er gemakkelijk veel meer voor.
‘’Hoe meer de wereld digitaliseert, hoe belangrijker het menselijke contact wordt.’’ [Tweet dit via @petraiuliano]
Ik wil graag open en bloot vertellen waar het nou allemaal om draait. Ik hou niet van pietpraat en mensen een worst voorhouden. En ik denk jij ook niet.
Mijn klanten zijn slimmerikken die zich niet gek laten maken en weten dat er meerdere wegen naar Rome zijn. Op die wegen zoeken ze HUN pad en niet dat je zogenaamd maar 1 soort pad hebt te volgen.
Voor jou werkt jouw pad en niet altijd die van zogenaamde guru’s die het ultieme systeem hebben ‘ontdekt’ waarmee zij hun bedrijf bouwen. Het ultieme systeem of verdienmodel bestaat niet.
Niet voor niets komt het boek 50 Verdienmodellen uit dat door Jeanet Bathoorn en mij is geschreven. Daarin vind je nog heel veel meer informatie over hoe jij op jouw voorwaarden jouw sterke bedrijf bouwt.
Maar eerst even de voordelen van online business bouwen:
Een online programma aanbieden, betekent je kennis online delen en verkopen. Je verpakt je kennis in modules vaak in de vorm van Powerpoint of Keynote sheets die je met Camtasia of Screenflow hebt opgenomen.
Met slechts een paar honderd euro kan iedereen een online business starten. Je hebt een computer en internetverbinding nodig. Verder heb je een website nodig (een Wordpress website zet je gratis op) en een online membership omgeving om de modules te plaatsen. Start met 1-op-1 te werken en bouw daarmee je expertise op in je kennis online delen. Je runt je business helemaal op jouw manier, je richt je bedrijf in naar jouw eigen creatieve inzichten, en je bent niemand verantwoording verschuldigd. Bovendien kun je werken waar je maar wilt op de wereld.
Bij een online programma kun je verschillende niveaus van begeleiding aanbieden. Dat is lucratief, op voorwaarde dat je een goede prijs vraagt. Zo kun je een online programma verkopen van 10 weken met 8 modules voor € 1.000 zonder enige begeleiding van jouw zijde.
Om een niveau eraan toe te voegen, ga je deelnemers extra begeleiden met een paar online sessies en je biedt ze een besloten Facebook Groep waar je ook hun vragen beantwoordt. Je verhoogt dan bijvoorbeeld je prijs naar € 2.000.
En kijk, nu wordt het interessant…eventueel kun je daarna uit deze groep ook ambitieuze klanten halen die graag nog eens individueel offline begeleid willen worden. Dat is wat slimme online ondernemers doen!!! Ze gaan live met hun klanten werken ook al doen ze zich voor als online ondernemers. Ze weten dat live gewild en lucratief is.
Maar ja…je hebt dan wel ervaring nodig hoe jij offline trainingen geeft en dat is niet zomaar iets. Zelf heb ik in de eerste 2 jaar van mijn bedrijf alleen maar offline gewerkt en high-end VIP-dagen en het 6 maanden programma verkocht. Dit was zeer lucratief om te doen. Zo heb ik dus veel ervaring opgebouwd met het geven van live trainingen aan groepen.
Er zijn geen drempels om de online markt te betreden. Wat je nodig hebt, is een behoorlijke community en e-maillijst, wil je er goed van kunnen leven. Daarnaast is hele goede kennis van online branding, marketing en sociale media een must.
Het is (nog) niet voor iedereen weggelegd
Een online business runnen, dat is overigens niet voor iedereen weggelegd. Je moet bereid zijn veel kennis op te doen over online marketing systemen, online tools, business automation, e-mailmarketing en over verkoop. De belangrijkste succesfactoren zijn:
• Wees helder: wat verkoop je aan welke klanten? Waarom zouden zij dit nodig hebben? Wat los je voor hen op?
• Maak een online marketingcommunicatieplan: hoe ga je jouw ideale en bestaande klanten bereiken en bij je houden?
• Ontwikkel een website als een sales machine waarmee je jouw producten of diensten dag en nacht verkoopt. Die website zou de beste onbetaalde kracht in je verkoopteam moeten zijn.
• Zorg voor voldoende bezoekerstraffic naar je website. Hoe kunnen potentiële klanten jou online vinden?
• Ontwikkel een onweerstaanbaar aanbod. Dat krijg je door jouw kennis om te zetten in lucratieve productpakketten en een uniek stappenplan. Op die manier hoef je niet (meer) op prijs te concurreren.
• Leer veel over (online) marketing, hoe je een e-maillijst opbouwt, hoe je je online marketingcommunicatiestrategie inzet en hoe je wervende teksten schrijft. Weet hoe jij je kennis verpakt en hoe je jouw klanten aanmoedigt. Het is belangrijk dat jij jezelf die kennis eigen maakt. Naarmate je meer gaat verdienen, kun je een aantal (backoffice) zaken uitbesteden of een copywriter inhuren om een fantastische pagina te schrijven voor de verkoop van jouw dienst of product.
• Bouw een enthousiaste community met fans op. Een mooie aanjager daarvoor is een besloten Facebook Groep oprichten. Je zou hiervoor een zogeheten challenge kunnen inzetten. Een challenge is een serie van e-mails – al dan niet met video – waarmee je deelnemers aanspoort tot actie. Die actie kan van alles zijn, zoals beter leren nieuwsbrieven schrijven, bloggen, verkopen, mediteren enzovoort. Een ander idee voor een aanjager, is een gratis videoserie, eventueel als opvolger van je challenge. Daarnaast kun je ook een gratis online training geven en daarin bied je natuurlijk je online programma aan.
• Snel en lucratief een online business opbouwen kan ook zonder challenge. Als jij weet hoe jij webinars kunt geven waarin je online programma’s aanbiedt van Euro 2500,- of hoger dan bouw je snel goede inkomsten op. Belangrijk hierbij is dat je een expert bent in je vak, al een reputatie hebt opgebouwd en hier een goed verhaal omheen kunt bouwen, een kei in sales bent en veel weet over psychologische be nvloeding als het gaat om het doen van je webinar. Het is maar dat je het weet.
De grootte van je lijst bepaalt jouw online succes
Een online programma is op zich natuurlijk al schaalbaar, want het idee erachter is je kennis met meer mensen tegelijk kunt delen terwijl ieder voor zichzelf betaalt.
Online ondernemen kan zeer lucratief zijn, ook al vraag je niet meteen hoge prijzen, maar dat is wel afhankelijk van het aantal mensen dat zich inschrijft op jouw nieuwsbrief.
Stel dat je een online programma verkoopt voor € 67. Dat klinkt misschien als heel goedkoop, maar als het je lukt dat online aan 300 deelnemers te verkopen, is je omzet toch € 20.100. Om 300 deelnemers te krijgen, moet je wel denken aan een nieuwsbrief lijst van minimaal 3.000 personen; dat is nogal wat.
Denk aan de online conversie
Ik zit al sinds de jaren 90 in de online business. Ik heb heel veel gedaan rondom lanceringen van websites, Google Analytics en het doen van online campagnes. Ik ken de conversie die bij online verkoop hoort.
Als jij een mail verstuurt om deelnemers naar je webinar te krijgen en er schrijven zich bijvoorbeeld 100 mensen in, besef dan dat maar 30-50% van de deelnemers live komt opdagen. En dat daarna 1-10% (meestal ligt het rond de 4% als je het goed doet) jouw dienst koopt.
Dit is de crux…de hoogte van de prijs die jij vraagt voor je online programma is zeer bepalend voor jouw omzet, mits je een hele grote emaillijst hebt.
Als je toch al hard aan het werk bent om je online programma in elkaar te steken, verkoop het dan voor een goede prijs. Ik denk daarbij aan minimaal Euro 1000,-. Dat gaat jouw klant niet betalen? Prima, maar dan zou of je doelgroep of je marketing gaan overwegen. Want klanten betalen het wèl!
In Nederland zijn er een aantal online ondernemers die niet (meteen) hoge prijzen vragen voor online producten…maar ja die hebben een hele grote lijst. Daarnaast gaat het hen, with all respect, er helemaal niet om dat jij leert wat je moet leren. Je mag eraan proeven…en als je het echt wilt leren zul je er flink voor moeten betalen in de upsell die ze daarna aan jou doen.
N.B.: Denk dus heel goed na voordat je ‘’weinig’’ geld uitgeeft aan online programma’s/producten. Ze zijn vaak niet compleet, er is amper of totaal geen begeleiding en het is voor die online ondernemer puur een commitment om daarna een hoger bedrag aan je te vragen zodat je de puzzelstukken eindelijk in elkaar kunt zetten.
Om echt goed te verdienen met je online business, heb je een behoorlijk grote e-maillijst nodig. Om die grote emaillijst op te bouwen, zul je online enorm goed zichtbaar moeten zijn en daar een community gaan bouwen. Dit kan onder meer via het opzetten van een eigen Facebook Groep.
Daarnaast kost het flink wat tijd en geld om je online programma te ontwerpen, ontwikkelen en in de praktijk neer te zetten. Zeker als je nog helemaal geen eigen stappenplan, methode of signatuur hebt, nog geen praktijkervaring om met groepen te werken, of nog hebt te investeren in een professionele online leeromgeving. Er is veel werk mee gemoeid en dat wil je echt niet allemaal zelf doen. Je wilt de CEO zijn in jouw bedrijf in plaats van de werknemer.
Bij dat vele werk kun je denken aan:
• een betalingssysteem inrichten,
• de online leeromgeving ontwikkelen en daar alle informatie in klaarzetten,
• mp3’s maken
• Powerpoints/Keynotes die je als video opneemt met Camtasia of Screenflow
• En dan hebben we het nog niet eens gehad over de totale planning, marketing en sales voor en na de lancering van een online programma. Daar komt aanzienlijk wat bij kijken. En als je te weinig verdient en niemand kunt inhuren om deze zaken voor je te regelen, ga dan goed na hoeveel uren, dagen en weken je in feite echt kwijt bent aan het bouwen van een online programma.
• Online ondernemen, schept ook afstand met je doelgroep, alhoewel je dat dus kunt ondervangen door online heel zichtbaar te zijn. Maar juist in tijden van groeiende digitalisering wordt live en persoonlijk contact een steeds schaarser goed en online meer mainstream.
19 redenen om (nog) niet met online programma’s te beginnen zijn:
1) Je bent geen expert in wat je doet
Begrijp me goed, je bent ok zoals je bent. Maar anderen online helpen is een ander ding. Ik heb zelf al meer dan 20 jaar ervaring in marketing, sales en business bouwen en het begeleiden van anderen.. Daarnaast heb ik een Master NLP opleiding gedaan en doe ik nu een Train de Trainer opleiding. Verder heb ik een MBA in de marketing. Ik ga slapen met marketing en ik word ermee wakker.
Wat ik hierboven meld is niet bedoeld om uit te sloven, maar om aan te geven dat ik niet zomaar ga ‘pielen’ aan andermans bedrijf. Dat is iemands droom, zijn of haar alles, daar moeten ze van gaan rondkomen.
Als je weinig tot geen ervaring hebt met marketing, sales, social media en business bouwen zou ik niet zomaar anderen in online groepen gaan leren hun bedrijf op te bouwen. Ga dan eerst 1 op 1 met ze werken, het liefst live.
2) Online programma moet NIET het eerste zijn wat je in je bedrijf doet
Je hebt alle tijd en expertise nodig om eerst een eigen methode/stappenplan/signatuur te ontwikkelen en dit uit te testen op jouw klanten.
Als je net begint ga dan eerst 1 op 1 werken, liefst met high-end programma’s. En daar bedoel ik mee vraag een prijs rond de 1000 euro of hoger voor 1 dag werken met jouw klant.
Klinkt dit als veel? Ik leer dit al jaren aan klanten. Ze gaan hun kennis en gaven zodanig verpakken dat je dit soort prijzen kunt gaan vragen. Prijs = Perceptie.
3) Online programma’s zijn er niet om te experimenteren met een nieuw product
Lijkt wat op de vorige, maar als je net een andere doelgroep aan je bedrijf wilt koppelen ga dat dan niet doen via een online programma. Ga je in plaats daarvan focussen op je huidige soort klanten en ga die nog beter bedienen dan dat je eerst deed…of bouw aan een emaillijst van klanten die je graag zou willen hebben.
4) Je hebt geen 20-30 mensen die je voor je pilot kunt uitnodigen
Business bouwen doe je al met een kleine lijst. Zo ben ik ook begonnen. Ik had zo’n 500 mensen op mijn lijst het 1e jaar dat ik met marketing- en salestrainingen startte en verdiende rond de 100.000 euro.
Je kunt je nieuwe programma lanceren zelfs al heb je maar 100 mensen op je lijst. Je gaat zo’n 20-30 mensen persoonlijk benaderen voor je pilot. Daar haal je vast de juiste mensen uit, zeg 5 tot 10 om vrij gemakkelijk jouw programma aan te verkopen. Je gaat dan live met ze aan de slag.
Mocht het je niet lukken om die 5 mensen bij elkaar te krijgen om dit te verkopen, dan heb je nog niet de juiste klanten of het juiste aanbod.
5) Geen zin om je lijst te laten groeien
Echt je bedrijf kun je al starten zonder emaillijst, maar om je bedrijf te onderhouden heb je je lijst echt nodig. Het wordt jouw dierbare community.
Dit geldt zeker voor een online business. Je kan hier alleen maar goed verdienen mits je je lijst laat groeien.
6) Je hebt geen zin om mensen te trainen
Niet iedere online business behoeft een trainingsbedrijf te zijn omdat heel veel anderen dit wel doen. Er zijn zoveel andere mogelijkheden om een sterk bedrijf te bouwen.
Misschien wil je liever freelancen, een consultancy bureau runnen met een team, of je verkoopt fysieke producten. Je kan dan megaveel doen met je marketing binnen je locale markt.
7) Je wilt geen relatie opbouwen met je klanten
Als je een online business bouwt denk je misschien aan passief inkomen. Lekker geld verdienen terwijl je slaapt zonder dat je je met klanten bezighoudt.
Ach, kom op…dat laat jij je toch niet wijs maken? Daar ben jij toch te slim voor?
Een boek schrijven en dit je klanten laten lezen, ja dat is passief inkomen. Als je een online programma gaat maken betekent dit dat jij interactie zal moeten hebben met je klanten. Punt gemaakt.
8) Je wilt een diepe en warme relatie met je klanten opbouwen
Als je van de warme relatie houdt om met klanten 1 op 1 te werken, gaat een online programma die warmte echt niet voor je vervangen.
Natuurlijk ga je gave transformaties voor elkaar krijgen met een online programma.
Zeker weten dat ze net zo krachtig en persoonlijk zijn als live met klanten werken.
Maar helaas, ze zullen je NIET hetzelfde gevoel geven dat je een diepe relatie opbouwt zoals met live training of workshop.
Ik weet dit, want ik werkte 2 jaar lang heel veel 1 op 1 live met klanten en groepen. Doe ik trouwens nog steeds 😉
9) Je hebt moeite met feedback van je klanten
Uiteraard ben jij de expert. Dat betekent ook dat je de Vloek Der Kennis over je hebt laten uitroepen. Juist daarom zul je de eerste keer bij je online programma fouten maken.
Ben je bereid eerst een pilot te doen, te luisteren naar de opmerkingen van jouw klanten en willen aanpassen waar nodig?
Ben jij bereid constant je online programma beetje bij beetje te verbeteren, er voortdurend mee bezig te zijn dag in dag uit, jaar in jaar uit?
Nee? Dan is jouw bedrijf niet geschikt voor een online business.
10) Jouw klanten kopen niet online en zeker geen online programma’s
Ik heb er zat hoor, klanten die echt niet in een online programma gaan zitten. Ze kijken wel uit. Ze willen volledige aandacht voor hun bedrijf van mij en willen dit 1 op 1 live.
Sommige klanten willen ook helemaal niet die zaken zelf leren, ze willen iemand die voor hen werkt.
En daarbij heb je ook rekening te houden met klanten die digibeet zijn. Als ze al problemen met email, dan gaan ze echt niet jouw online programma kopen en volgen.
11) Je hebt snel meer omzet nodig
Zeker weten dat je snel veel geld met een online programma kan verdienen. Je kan het zelfs al gaan verkopen voordat je ook 1 module in elkaar hebt gezet.
Maar als je het geld urgent nodig hebt, gisteren dus, is snel iemand vinden waar je een live dag of programma aan kan verkopen vele malen effectiever.
Dit is in ieder geval mijn ervaring. Ik heb de eerste 2 jaar goed van mijn offline business kunnen leven.
12) Het past niet bij de uitstraling van je bedrijf
Als je live of online programma’s aanbiedt ga je anderen trainen. Jij positioneert dan jouzelf op die manier in de markt als de helpende hand die klanten stap voor stap meeneemt en niet als iemand die aan de zijlijn staat aan te moedigen.
Is dat wat je wilt? Past die uitstraling bij jouw bedrijf? Denk daar eerst over na.
13) Het past niet bij jouw businessmodel
Wat is jouw kennis en wat verkoop je aan wie? Verkoop je digitale producten voor Euro 97? Of eerder consultancy waar je klanten voor een traject minimaal Euro 25.000 voor neer moeten leggen?
Vraag je dan af, heeft het dan zin om digitale producten te gaan ontwikkelen van Euro 2000,- voor jouw klanten?
Welk verhaal zal je dan moeten vertellen waarbij dat digitale product wel zinvol over gaat komen?
14) Het gaat je voor lange tijd geen omzet opleveren
Een online business opzetten is net alsof je een nieuw bedrijf begint. Dat is mijn ervaring en van vele andere ondernemers. Het is bloed, zweet en tranen om het goed voor elkaar te krijgen.
Besef dat je wellicht jouw programma 2 tot 3x als pilot en dus met verlies zou moeten aanbieden eer het geheel naar je zin is en klopt voor jouw klanten. Zeker als je nog helemaal geen andere content hebt. Die heb je wel als je daarvoor eerst live heb gewerkt met klanten. Zo heb ik dat gedaan.
Ik heb de afgelopen jaren heel veel content gemaakt voor klanten zoals checklists, mp3’s, templates, handboeken, werksheets etc. Daar is jaren werk in gaan zitten.
En dan is het ook maar de vraag welke prijzen jij hanteert voor je online producten. Is dat 300 euro? Is dat 1000 euro? Is dat 2500 euro?
Als je te laag insteekt zul je gaan merken dat het pad naar winst niet zo gemakkelijk is als jij had gedacht.
15) Je houdt niet van lanceringen doen
Misschien ken je de term evergreen programma. Je creëert een online programma en het verkoopt keer op keer op keer. Je zet je salesfunnel op en nou maar wachten op die voorspelbare hoge inkomens.
Maar zelfs de meest succesvolle online ondernemers doen aan lanceringen om aan hun inkomen te komen. Zo bouwen ze hun community op.
Nu zijn hier wel meerdere wegen naar Rome mogelijk. Je kunt ervoor kiezen een paar keer per jaar te lanceren met als aanloop bijvoorbeeld de challenge, de gratis video’s en je gratis webinar.
Of je gaat, net als ik, iedere 2 weken lanceren en doet een upsell naar je online programma. Dat is een hele andere strategie en vergt weer andere vaardigheden en kennis. Het vergt ook grote investeringen in Facebook Advertising.
Ik heb dit onderdeel van mijn bedrijf daarom ook pas toegevoegd toen ik een constante inkomstenstroom had. Ik had dus genoeg geld om in mijn online business te investeren en alles wat er bij komt kijken qua kennis om ook snel daar goed mee te gaan verdienen.
16) Je hebt geen zin om nieuwe dingen te leren
Wanneer heb je voor het laatst totaal nieuwe dingen geleerd?
Je hebt van die ondernemers die houden wel van een flinke uitdaging. Daar ben ik er een van.
Ben jij niet zo’n type? Dan zou ik niet zo snel met online programma’s beginnen.
Ik had al kennis van online business bouwen, hou van online systemen, weet veel van online marketing en social media en ben graag technisch online bezig (nerd in feestverpakking 😉
Omdat je anderen iets wil gaan leren neemt het niet weg dat je ook zelf heel veel zal moeten leren.
Je moet daarnaast echt weten hoe mensen leren en kennis tot zich nemen. Ik heb 3 jaar als freelancer lesgegeven op de Hogeschool Rotterdam en een Master NLP opleiding gedaan. Dat scheelt een slok op een borrel.
17) Je bent vies van sales
Ha, een van de allergrootste fouten die er de laatste tijd wordt gemaakt door ondernemers is dat ze denken dat online programma’s maken niets met verkoop heeft te maken.
LOL!! Ik lach me rot.
JUIST bij online business moet je goed in sales zijn. Ik was dat al. Mijn business is de afgelopen jaren opgebouwd via sales. Dus om het daarna online te doen, is voor mij een makkie.
Hou je niet van sales? Nee? Begin er dan niet aan.
Natuurlijk kan je leuk doen met video’s op Facebook, visual content marketing maken tot je erbij neervalt. Allemaal heel zinvol. Ik leer dat ook aan mijn klanten. Ik ben gek op Social Selling.
Maar je aanbod niet durven doen en geen zin hebben om hier push op te geven (is echt nodig als je verkoopt vanuit je webinar naar een online programma!!), bezint eer gij begint zou ik dan zeggen.
18) Jij denkt dat het om jouw product of dienst gaat
Ik heb er al vaak over geschreven, maar echt NIEMAND interesseert het wat jij doet.
Je kan de beste en slimste ideeën ter wereld hebben, maar als je die niet zichtbaar gaat maken en duidelijk maakt waarom die ideeën van jou zo waardevol zijn, gaat het niet voor je werken.
Het is net als op het slagveld, daar win je ook niet meteen de strijd. Zo zullen je eerste klanten echt niet meteen inzien hoe briljant jij bent.
Je zult een flinke aderlating moeten doen om jouw concepten, ideeën etc. werkbaar, behapbaar en begrijpelijk te maken voor jouw klanten. Zij moeten ermee aan de slag en daar concrete resultaten mee boeken vanuit de belofte die jij doet.
19) Je bent niet bereid om te investeren in kennis van marketing, sales en social media bij de juiste mensen
Ik spreek regelmatig ondernemers die veel geld hebben gestoken in online programma’s van zogenaamde internet business guru’s. Met tranen in de ogen vertellen ze dat ze er niets mee zijn opgeschoten.
‘’Daar koop ik nooit meer!’’, zeggen ze
Hoe ernstig is dat, want topclass programma’s transformeren levens. Zorg er dus voor dat jouw online programma goed in elkaar steekt. Ik heb het hierboven al gemeld.
Er is trouwens niets mis mee om flink te investeren in jouw bedrijf. Het is de voorwaarde om een sterk bedrijf te bouwen. Zorg voor topclass kennis in je online programma en leer van de juiste mensen hoe je zo’n programma ontwikkelt, opbouwt en verkoopt.
Ik hoor ook regelmatig van klanten dat ze bij online ondernemers een product kopen van Euro 67. Dat is lekker ‘’goedkoop’’.
‘’Heb je er iets aan gehad?’’, vraag ik dan.’’Nee, ik weet nu nog niet hoe het werkt’’, zeggen ze.
Zoals gemeld, hiermee ga je jouw droom niet waarmaken. Je spekt dan alleen het residuele inkomen van die ondernemer. Je ontvangt een stukje van de puzzel zonder de andere puzzelstukjes erbij te krijgen. Heb je dus niets aan.
Wil je echt voor jouw droom gaan, denk dan eerder aan het investeren van een paar duizend euro. En niet 1x, maar elke keer weer, jaar in jaar uit.

Heb je daar het geld niet voor of niet voor over? Doe dan wat je altijd al deed en krijg wat je altijd al kreeg.
Hou van jezelf!
Petra
P.S.: Op dinsdag 7 februari om 20:30 uur geef ik de gratis live Masterclass over de 5 Slimste Stappen Naar Een Winstgevend Businessmodel. Als je nu stappen wilt maken naar een sterk bedrijf, doe dan mee.
P.P.S.: Ken jij andere ondernemers die in 2017 ECHT met hun bedrijf willen groeien? Deel dit artikel met ze.
[Bron: Artikel is deels gebaseerd op het blog van Breanne Dyck http://mynameisbreanne.com/18-reasons/]

Delen:

Gratis hoofdstuk
50 verdienmodellen

Na het invullen krijg je gratis het hoofdstuk over slimme verdienmodellen die succesvolle ondernemers dagelijks toepassen in hun bedrijf.

Heel veel succes!

Petra Iuliano

Aan SPAM doe ik niet. Jouw gegevens zijn veilig.