petra@networkofpurpose.nl | 06 1500 29 07

Blog
Blog

7 acties die je nu inzet en jou voor altijd van de salesangst af helpen

We zitten midden in de transitie. Wist je dat?
Wat is dat de transitie vraag je je misschien af? De transitie is een structurele verandering.
Die verandering is structureel omdat er zoveel tegelijk op verschillende fronten aan het veranderen is.
Je ziet het op het gebied van de economie, de technologie, de wereldmachten en het milieu.
De transitie gaat over de balans tussen het vrouwelijke en het mannelijke, tussen wetenschap en spiritualiteit, tussen ratio en emotie en noem maar op. Het gaat over leren inzien dat we mens mogen zijn met al onze emoties.
Emoties zijn er om te doorleven, om ze aan te kijken en te begroeten. Ze zijn er niet, de negatieve althans, om eronder te lijden. Dat bepaal je zelf.
Zo ervaren veel ondernemers negatieve emoties als ze met sales aan de slag gaan. Het idee jezelf te moeten verkopen is te heftig.
Angst en afwijzing zijn de emoties die we niet willen aankijken of doorvoelen.
Ik geef je daarom 7 acties om stressvrij te verkopen zodat jij jouw waarde met anderen integer kan delen. Ik noem die acties De Zen Van Sales:
1. Verkoop bestaat helemaal niet.
Het gaat om het delen van jouw waarde en relevantie met de ander. Wat is jouw waarde en relevantie voor anderen in jouw leven?
2. Waar jij je op focust groeit.
Focus jij je op angst en afwijzing, dan krijg je meer angst en afwijzing. Focus op hoe jij je voelt als je je goed voelt.
Kun jij je een moment in je leven herinneren dat je je geweldig voelde? Vast wel. Denk aan dat gevoel, stop dat in jouw lijf als je het gesprek met je klant aan gaat.
3. Vraag jezelf af, waar staat jouw bedrijf voor?
Waar is het een vehikel voor? Gaat het nou om jou of wat jij op de wereld wilt zetten? Waar wil jij het verschil mee maken in deze wereld?
Dat zijn de vragen die je jezelf elke keer weer kunt stellen voordat jij je salesgesprek ingaat.
4. Vraag jezelf af ben jij gelukkig in je bedrijf?
Moet je veel moeite doen om aan klanten te komen? Doe jij de dingen die bij je passen? Wat is de bedoeling van jouw bedrijf?
5. Adem door angst heen.
Ga die angst eens doorvoelen. Je kunt nooit jouw leven optimaal en gelukkig leven zonder ook negatieve emoties te ervaren.
Je kunt je alleen vrij van angst voelen als je eerst weet hoe angst voelt en hier doorheen kan ademen.
Let dus op je ademhaling bij angst, blijf rustig ademen en focus je dan op een andere emotie die je wel prettig vindt. Ga dan door met je gesprek.
6. Adem door afwijzing heen.
Hier geldt hetzelfde als bij 3. Afwijzing is nooit persoonlijk bedoeld. Als jij gevoelig bent voor afwijzing, vraag jezelf dan af of je wel genoeg van jezelf houdt. Wat ben jij waard voor anderen?
Welke transformatie breng jij in het bedrijf of leven van anderen? Welke impact heeft jouw hulp voor anderen?
7. Welk leven wil jij leiden?
Heb je daar wel eens over nagedacht? Waar wil jij over 3 jaar staan? Wat verdien je? Wie is jouw klant? Hoe breng jij jouw dag door?
Hoe zou je je gedurende die dag willen voelen? En brengt de manier waarop je nu je bedrijf runt jou het leven waar je naar verlangt?
Hoe verkoop je zonder ‘verkoperig’ of ‘pushy’ over te komen? Hoe kom je naar je next level in sales? Welke stappen kun je nemen om stressvrij te verkopen zodat je een constante stroom van klanten krijgt?
Speciaal voor ondernemers die graag met sales aan de slag willen zonder dat ze verkoperig overkomen heb ik Super Sales Spirit in 5 Stappen Programma ontwikkeld.
En omdat ik op 16 april a.s. jarig ben ga ik iets supergaafs doen.
Ik bied jou een speciaal en exclusief aanbod om jouw salesproces soepeler en prettiger te laten verlopen. Niet pushen, maar connectie maken. Je bespaart daarbij € 100!!
Normaal gesproken heeft dit programma een veel hogere prijs.
Super Sales Spirit In 5 Stappen Programma bestaat uit:
1) 5 zeer indrukwekkende en diepgaande video’s hoe jij sales succesvol en integer inzet
2) Transcripties van de video’s zodat je het ook kan lezen i.p.v. alleen beluisteren
3) Werksheet per video/online module om wat je leert meteen in de praktijk te brengen
>>> IK HEB NOG EEN BONUS VOOR JE!
Als jij je UITERLIJK op mijn verjaardag 16 april voor 23:59 uur opgeeft ontvang jij naast het online programma:
1. 2x gratis Sales Mastermind Calls op 18 mei en 7 juni om 20:30 (alles wordt ook opgenomen). Stel alle vragen die je wilt over je bedrijf en ik ga jou helpen.
2. De zeer waardevolle checklist hoe jij slimme en aantrekkelijke blogs schrijft voor Succesvolle Off- en Online Lanceringen waar je op integere wijze veel klanten mee aantrekt.
Wacht niet te lang! Het is zo 16 april…
Hou van jezelf
XXX Petra
P.S.: Ik help al meer dan 20 jaar bedrijven succesvol te worden. Om snel te groeien wat denk je dat het eerste was wat we deden? Sales!
We huurden salesmensen in zodat er snel geld binnenkwam om het op te zetten bedrijf te financieren.
Bakerpraatjes over dat je geen sales nodig zou hebben om je bedrijf te laten groeien is voor na?evelingen en ondernemers die blijven dromen i.p.v. hun droom uit te laten komen.

Delen:

Gratis hoofdstuk
50 verdienmodellen

Na het invullen krijg je gratis het hoofdstuk over slimme verdienmodellen die succesvolle ondernemers dagelijks toepassen in hun bedrijf.

Heel veel succes!

Petra Iuliano

Aan SPAM doe ik niet. Jouw gegevens zijn veilig.