petra@networkofpurpose.nl | 06 1500 29 07

Blog
Blog

De Wet van (Klant)Aantrekkingskracht

Schrik niet. Dit is geen bericht van het zoveelste manifesteermiepie die nog nat achter haar oren is.
Er is tegenwoordig steeds meer te doen rondom die Wet van Aantrekkingskracht. En dat is prima.
Alleen wordt het wel een keer tijd dat we ontdekken dat er niet zoveel zweverigs aan is. Die Wet van Aantrekkingskracht is net zo gewoon als de Zwaartekracht.
Er zijn veel meer Universele Wetten. Die Wet van Aantrekkingskracht valt er in feite een beetje in het niet.
Zo heb je de Wet van Leven (vind ik zelf de meest interessante), de Wet van Denken, de Wet van Compensatie etc.
Zo weet ik omdat de Wet van Leven bestaat, schaarste niet bestaat. Kijk maar naar de seizoenen. Altijd komt daar weer de lente, de zomer, de herfst en de winter. Het is de cirkel van zaaien en oogsten.
Ik woon in het centrum van Rotterdam, er is niet veel groen. Maar toch zie je planten zich een weg omhoog banen tussen alle stoeptegels in. En de wortels van bomen duwen het asfalt omhoog.
Groei is niet tegen te houden. Het is er altijd. Er bestaat alleen overvloed. Zie de natuur.
Als mens en daarom ook als ondernemer kijken we naar de verkeerde dingen. En dat zet aan tot denken aan verkeerde dingen. Dingen die je niet hebt, die er niet zijn in je leven.
Dat veroorzaakt frustratie. De energie van frustratie blokkeert de energie om aan te trekken wat je wel wilt. Het blokkeert je focus op overvloed.
Uiteindelijk zit alles in jezelf. Alle Universele Wetten.
Als jij innerlijk verandert, verandert ook de wereld om je heen. Ja, ik weet het, oorlog blijft bestaan en Trump is nog steeds president van de Verenigde Staten.
Maar je gaat niet alleen maar kijken. Je gaat het zien.
Dat kan alleen als je eerst naar binnen kijkt. Niet meteen een gemakkelijk proces. Maar wel een die het snelst en het meest effectief is om die o zo (zogenaamd) interessante Wet van Aantrekkingskracht toe te passen.
Je bedrijf groeit, als jij (innerlijk) durft te groeien. Je wordt een betere ondernemer, als jij beter wordt.
Je kan alleen een betere moeder of vader worden als jij beter wordt.
Ok, nu klaar met het woo woo, bla bla onderdeel 😉
Ik leg je uit hoe de Wet van Aantrekkingskracht nu echt werkt om het leven te leven waar jij naar verlangt.
Ik geef je 3 strategieën.
1. Zoeken naar bevestiging wat jij gelooft (Bevestigingsvooroordeel).
Jij gelooft wat je gelooft. Je zal alleen informatie tot je nemen dat aansluit bij wat jij gelooft. Wat bedoel ik daarmee?
Toen ik nog als marketeer in de corporate wereld werkte had ik een auto van de zaak, een rode Toyota Prius. Toen ik daar in reed zag ik echt overal op de weg een Toyota Prius rijden. Ik dacht: ‘’Kijk, iedereen rijdt in een Prius!’’
Maf he. Maar iedere informatie die we tot ons nemen filteren we eerst. Dat is je bevestigingsvooroordeel. Als de informatie al bevestigt wat je gelooft, dan neem je die tot je. Als het niet zo is, ga je die informatie ontkennen of je gaat er tegenin.
Het is wat je op Sociale Media ziet. Er zijn haters en er zijn toejuichers. Als Gordon uit de verslavingskliniek komt en er is een Youtube video over…ja je snapt het al. Er zullen mensen zijn die trots op hem zijn en er zijn haters.
Als ik ergens een presentatie geef over Verdienmodellen en geld zijn er in de zaal toejuichers en haters. Het heeft niets met mij of de content te maken. Maar alles met wat zij op dit moment geloven.
Ik heb ondernemers geholpen om te groeien naar 500.000 of hoger. Zij deden iets met de informatie die ik deelde. Anderen deden er niets mee. Ze geloofden het niet.
Hoe jij naar de wereld kijkt, bepaalt wat jij gelooft en trek je aan wat je nu gelooft.
2. Hoe ik zelf de Wet van Aantrekkingskracht toepas: Mij vallen dingen op, maar ik besteed er geen aandacht aan.
Hier in Rotterdam zijn er regelmatig schietpartijen, familiedrama’s en meer van dat soort zaken. Ik hoor  mensen erover praten tijdens verjaardagen.
Mensen zeggen zaken als: ‘’Nou zeg, het komt nu wel heel erg dichtbij he?’’
Wat komt dichtbij?, vraag ik me af. Wat willen ze in feite aantrekken? Ja die zaken zijn ernstig en heftig. Ik vind het zeker erg.
Maar dat betekent niet dat ik er zelf een drama van ga maken en negatief ga denken. Laat staan dat ik mijzelf voorstel dat het dichtbij komt.
Waar je je op focust groeit. De meeste mensen nemen alleen maar meer informatie tot zich zonder hun filter aan te passen.
Het leven is niet wat jou overkomt, maar hoe jij denkt over wat jou overkomt. Het bepaalt hoe je reageert en voelt.
Het is niet de buitenwereld die jouw leven dicteert. Het is je innerlijke wereld die de situatie waar je nu inzit creëert.
Jij kan kiezen. Geef je aandacht aan het negatieve of niet?
Het kan zijn dat je klaagt over je inkomsten. Wat je dan doet is het energie geven, je stopt er in feite nieuw leven in het niet hebben van de inkomsten waar je naar verlangt. Je beleeft die ervaring opnieuw.
Als je meer klanten wilt aantrekken en meer wilt verdienen heb je voortdurend je mind te voeden met positieve inspiratie en motivatie. Doe je dat niet, plant je niet de juiste zaadjes…dan groeit alleen onkruid in je brein.
Daarom werkt die Wet van Aantrekkingskracht altijd, 24/7. Je kan het niet stoppen, ook al zou jij dat willen. Zwaartekracht is ook niet te stoppen.
Je kan zelf kiezen welke informatie jij elke dag tot je neemt.
3. Niet ik wil, maar ik ben
Vaak hoor ik ondernemers zeggen: ‘’Ik wil 100.000 per jaar verdienen.’’ Of ‘’Ik wil rijk zijn.’’ ‘’Ik wil succesvol zijn.’’
Maar weet je, wat je zegt wordt een zelfvervullende voorspelling (selffulfilling prophecy).
Je wordt namelijk heel erg goed in willen. Maar niet in het hebben. Verander dus je woorden!
‘’Ik ben succesvol’’ en niet ‘’Ik wil succesvol zijn.’’ ‘’Ik ben een goede ondernemer’’ en niet ‘’Ik wil een goede ondernemer zijn.’’
Ik ben een goede moeder.
Ik ben een goede vader.
Ik ben een goede zoon, dochter etc.
Ik verdien € 100.000 per jaar.
Let op: het is niet de bedoeling dat je dit nu op Youtube gaat zetten. Het is een interne communicatie. Niet extern.
Snap wel dat je gewoonten, gedrag erop afgestemd moet zijn. Het vraagt congruentie.
Je kan geen € 100.000 euro per jaar verdienen als jij handelt en denkt als een ondernemer die de gewoonten en het gedrag heeft van € 20.000 per jaar. Je hebt ernaar te handelen en te denken voordat dit geld op je bankrekening staat.
Hou van jezelf!
XXX Petra
P.S.: Op dinsdagochtend 24 september om 10:00 uur geef ik de gratis Business Masterclass hoe door jouw Inkomstenplafond Te Breken. Naast heel veel verdienmodellen leer ik je over hoe positieve focus te houden.
>>>Geef je hier op
Volgen we elkaar al op Instagram? Ik deel daar mijn business inspiratie in mijn stories.

Delen:

Gratis hoofdstuk
50 verdienmodellen

Na het invullen krijg je gratis het hoofdstuk over slimme verdienmodellen die succesvolle ondernemers dagelijks toepassen in hun bedrijf.

Heel veel succes!

Petra Iuliano

Aan SPAM doe ik niet. Jouw gegevens zijn veilig.