petra@networkofpurpose.nl | 06 1500 29 07

Blog
Blog

Het Grote Verdienmodellen Event: De Shift in jouw (eigen)waarde

Zoals je wellicht al weet schreven Jeanet en ik het boek 50 Verdienmodellen. We deden dit met veel plezier. Maar weet ook dat het bloed, zweet en tranen was om een boek te schrijven naast al het werk (gelukkig wel!) dat we met onze klanten hebben.
Cover 50 verdienmodellen
We zijn trots op onszelf en geven een feestje. Dit feestje wordt Het Grote Verdienmodellen Event dat op 2 juni in Amersfoort plaatsvindt. Jij kunt erbij zijn!
En dat is een buitenkans want op 16 mei gaat de prijs verder omhoog.
Verdienmodellen lijkt over getallen te gaan, maar het gaat over jouw (eigen)waarde.
Je werkte wellicht eerst voor een werkgever of je doet dat nog steeds. Je ontving een loonstrook. En met die loonstrook vertelde jouw werkgever jou hoeveel je waard was. Deze baan was xxx waard per week, per maand, per jaar, per uur.
Je leerde te leven binnen je loonstrook, tenminste daar deed je je best voor. Het bedrag dat je ontving, je deed het ermee en spaarde ervan.
Dat bedrag bepaalde hoe je leeft, waar je woont, hoe je woont, wat voor soort vakantie je je kunt veroorloven, wanneer en hoe lang, het bepaalde wat voor soort kleding je draagt, of je je kinderen op het dagverblijf ging doen of een kinderoppas had. Alle beslissingen die je nam waren gebaseerd op jouw salaris. Gebaseerd op wat je werd verteld waard te zijn in jouw baan. Dat was je geldmindset als werknemer.
Dat was verder niet erg ofzo, maar de situatie van het hebben van een eigen bedrijf in vergelijk met werknemer zijn is een megagroot verschil. Je loonstrook plafond is er niet meer. Maar veel ondernemers doen nog steeds of dat plafond bestaat.
Ze verwachten nog steeds een bepaald salaris of ze baseren hun omzet daarop en bepalen daarmee onbewust hun leven en lifestyle. Maar vraag je af, is dit het leven en lifestyle dat jij echt wilt? Is dit de manier waarop jij wilt leven? Is dit het bedrijf dat je wilt bouwen?
Naarmate je meer ervaring krijgt als ondernemer, krijg je ook meer inzicht in hoe klanten jouw werk waarderen, wat je hen te bieden hebt, wat jouw hulp voor hen betekent en zie je in wat de impact is waar je ze mee helpt om voor elkaar te krijgen wat zij willen.
Wat is eigenlijk de aanname in je hoofd die jij hebt gedaan naar aanleiding van je loonstrook plafond die je had als werknemer over wat je nu eigenlijk waard bent? Wat is je aanname over jouw jaarsalaris?
Met het ondernemerschap komen nieuwe keuzes. Keuzes die je je wellicht niet kon voorstellen toen je nog in loondienst was. Je gaat jezelf vragen stellen als: wil ik eigenlijk in het huis blijven wonen waar ik nu zit? Wil ik op 1 plek werken of reizen en werken tegelijk of liever de hele wereld rond reizen terwijl je een bedrijf hebt? Zou jij financieel onafhankelijk kunnen worden?
Misschien had je wel een modaal salaris en daarom was je niet eerder bezig met dit soort vragen. En nu vraag je jezelf af of jij een bedrijf kan bouwen dat de lifestyle ondersteunt die jij eigenlijk zou willen hebben?
De vraag die je jezelf hebt te stellen is: hoe zou je willen leven? En niet hoe iemand je heeft verteld dat jij zou moeten leven.
Daarbij zijn ook 3 andere vragen belangrijk:
– Wat is het minimale dat je zou willen verdienen om gelukkig te zijn?
– Wat zou ideaal zijn als inkomsten om van te leven? Hoe ziet dat er voor je uit?
– En wat als er geen beperkingen waren qua inkomsten? Dat ze ongelimiteerd binnen komen?
Kortom, hoeveel mag je gaan verdienen om je droomleven waar te maken? Een leven op jouw voorwaarden?
Niet iedereen hoeft 7 Ferrari’s voor de deur, wellicht wil je een BMW en een Mini 😉
Niet iedere ondernemer wil persé miljonair worden. Het gaat erom: Wat is voor jou belangrijk? Waar zit jouw verlangen? Het gaat erom dat jij de keuze maakt voor jouw leven en inkomen en dit niet door iemand anders laat bepalen.
En als je dat nieuwe getal qua inkomsten in je hoofd hebt voor het leven dat jij wilt leven, wat zou je dan per week, maand, per dag, per uur moeten verdienen? Dan kom je vast op ander uurloon uit dan wat je van je werkgever ontving, nietwaar?
Het is goed niet alleen na te denken welke lifestyle je nu wilt, maar ook over welke je wilt over 1 jaar of over 5 jaar. Je hebt je business zo op te bouwen zodat je dat beeld over die lifestyle gaat ondersteunen.
Business bouwen gaat niet over ik moet nu dit doen zodat ik dat en dat omzet. Je hebt in de toekomst te kijken en te bedenken welke marketing- en salesstrategieën je nu nodig hebt om die toekomst mogelijk te maken.
En denk na over het aantal uren dat je wilt werken nu en in de toekomst. Is dat 40 uur, 30 uur, 20 uur of minder? Dat heeft allemaal een prijs.
En het mooie is dat je een verdienmodel kan neerzetten waarin je dat allemaal mogelijk maakt. En nee het gaat niet persé om getallen bij een verdienmodel.
Getallen zeggen je wellicht niet veel. Ik kan het hebben over 50.000, 100.000, 300.000 etc. Maar als het goed is heb je een verhaal rondom wat jij wilt bereiken en hoe je wilt leven.
Je wilt de ervaring in je leven opdoen dat voor elkaar te krijgen, het heeft een betekenis voor je om het verschil te maken. Daar gaat het om en niet om de getallen. Maar het kan geen kwaad om dat verhaal en die ervaring te kwantificeren.
Stel jezelf daarom nu de volgende vragen:
– Hoe kan jij jouw waarde opschalen?
– Welke activiteiten waarmee je jouw bedrijf laat groeien kun je nu in je agenda plannen om je omzetdoel te halen?
– Welke ene aanpassing zou je vandaag kunnen maken om over 1 jaar te staan met je bedrijf waar jij wilt staan?
– Welke uitgaven heeft jouw bedrijf te doen om bij je doelen uit te komen?
Ja, het zijn van die vragen waarvan je denkt: Als ik meer tijd had dan….
En ga dat juist eens opschrijven en besef dan wat je nog zelf en niet meer zelf hebt te doen in je bedrijf.
Die vraag over die uitgaven, die vind je wellicht gek? Ha, jij denkt dat wat je verdient met je bedrijf van jou is? Echt niet! Dat is van je bedrijf.
Business bouwen is een mooi spel, maar je hebt wel de taal te spreken om het mee te spelen.
Leer die taal op 2 juni a.s. tijdens Het Grote Verdienmodellen Event in Amersfoort.
Tijdens dit event gaan we aan de slag met:
– De belangrijkste stappen die nodig zijn voor een goed werkend business- en verdienmodel
– Opdrachten met uitrekenen wat voor jou mogelijk is met je huidige en nieuwe verdienmodel
– Jezelf tijd, frustratie en armoede besparen in de Shift naar jouw (eigen)waarde als ondernemer
– Grip krijgen op je inkomstenstromen
– Meer rust en balans in jouw bedrijf via de inzet van slimme marketing- en salesstrategiëen
Zorg dat je erbij bent. Er staan 2 experts voor je klaar om je mee te nemen in de Shift naar het creëren van jouw leven op jouw voorwaarden. Dat is ware vrijheid.
Geef je hier op. Op 16 mei gaat de prijs omhoog naar Euro 197,-!!
Hou van jezelf!
P.S.: Wellicht ken je andere ondernemers die graag de Shift maken. Deel dit blog met hen.

Delen:

Gratis hoofdstuk
50 verdienmodellen

Na het invullen krijg je gratis het hoofdstuk over slimme verdienmodellen die succesvolle ondernemers dagelijks toepassen in hun bedrijf.

Heel veel succes!

Petra Iuliano

Aan SPAM doe ik niet. Jouw gegevens zijn veilig.