petra@networkofpurpose.nl | 06 1500 29 07

Blog
Blog

Het grote ZZP bedrog: Bewijs dat ondernemen asociaal is!

Het was begin 2011 dat ik een geweldig artikel las in het Harvard Business Review. Het ging over Creating Shared Value. Het was geschreven door Mark Kramer en de wereldberoemde Amerikaanse professor aan de Harvard Business School, Micheal Porter.
Michael Porter is een guru op het gebied van wat te doen om duurzaam concurrentievoordeel te behalen en een top marketingstrateeg. Hij staat vooral bekend om zijn vijfkrachtenmodel. Misschien ken je dat wel.
Shared Value beschrijf ik als een van de 50 verdienmodellen in mijn boek dat in april uitkomt. Het gaat om meerwaarde creëren voor de samenleving met jouw bedrijf. Echt het verschil gaan maken.
Het vertrouwen in bedrijven is mede door de financiële crisis erg laag en veel doen aan greenwashing om maatschappelijk verantwoord over te komen. Ze willen hiermee in feite sprintjes trekken naar winst in plaats de marathon te gaan lopen om echt duurzaam te zijn en loyaliteit op te bouwen.
Ik heb de afgelopen jaren met name binnen de welzijn en zorg public speaks gegeven over Shared Value. Maar daar viel het echt niet altijd in goede aarde want ik sprak over geld verdienen en dat is vies en een taboe in die wereld.
Ik merk dat zo’n beetje alle sectoren in de overleefmodus zitten. Niet alleen de zorg en welzijn. Er is nog steeds een geldcrisis. Dat is nergens voor nodig mits je een goed verdienmodel hebt.
Veel te veel zelfstandigen verdienen te weinig. En als ze willen verdienen stellen ze geen hoge doelen. Ze denken in de trant van wat heb ik zelf nodig om te overleven in plaats van genoeg geld verdienen om echt impact en invloed uit te oefenen op de maatschappij en verandering te brengen.
Martijn Aslander, mede-oprichter van SHIFT schreef laatst dat zzp’ers vaak lastig worden gevonden door instanties. Ze ondermijnen het sociale stelsel, zeggen ze. Om meer impact en invloed te krijgen stelt Martijn in ieder geval voor het Manifest van de Zelfstandige te ondertekenen.
Er is bijna zwerm van 1 miljoen zelfstandigen, maar hoeveel kunnen echt leven van wat ze verdienen en geld overhouden om bij te dragen? Zelfstandigen zijn niet de schil, zoals ik in het manifest las, maar de vrucht van een nieuwe economische en politieke realiteit.
Zou dus slim zijn om er als zzp’er voor te zorgen dat je dan een economisch waardevolle partij bent waar rekening gehouden moet worden. Je bent je eigen baas en maakt je eigen keuzes. Je bent je eigen merk en je bent en maakt je eigen kapitaal. Als het goed is snap jij dat je moet investeren in jezelf, in de kennis die je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien, in jouw reputatie en in jouw netwerk. Ondernemer worden betekent een leven lang leren.
Ik praat er graag met je hierover verder in het gratis succesgesprek. In dat gesprek leer ik je 3 topstrategieën om van jouw bedrijf in 2016 het succes te maken dat je ervan verlangt zodat je echt impact krijgt en het verschil maakt.
Voorafgaand aan het gesprek stuur ik je vragen en analyseer ik jouw marketing. En tijdens het gesprek ontvang je de 3 adviezen.
Meer weten? Vraag HIER je succesgesprek aan.
Hou van jezelf!
XXX Petra

Delen:

Gratis hoofdstuk
50 verdienmodellen

Na het invullen krijg je gratis het hoofdstuk over slimme verdienmodellen die succesvolle ondernemers dagelijks toepassen in hun bedrijf.

Heel veel succes!

Petra Iuliano

Aan SPAM doe ik niet. Jouw gegevens zijn veilig.