petra@networkofpurpose.nl | 06 1500 29 07

Blog
Blog

het is je purpose mindset, NIET je money mindset

Afgelopen vrijdag werd ik geïnterviewd door een journalist van HP/De Tijd over het concept Meer Verdienen/Minder Werken. Ik legde hem exact uit hoe het werkt.
Op zijn Rotterdams. Dat voelt als een klap voor je kop die met liefde wordt gegeven.
We dronken koffie in zo’n tentje waar je de zzpérs zwetend boven hun laptop ziet hangen en zich afvragen hoe ze in hemelsnaam de volgende klant gaan vinden.
Mogelijk smaakte de koffie hen bitter, maar ik vertelde hem ook geen zoet verhaal.
Terwijl buiten de regen naar beneden dendert alsof vanuit iedere wolk een waterval ontstaat, gaf ik aan dat de gemiddelde omzet van de zzper € 23.000 per jaar is. Na aftrek van kosten is dat € 1400 per maand. Dat is minder dan een modaal inkomen.
Waarom doen ze dat? De vrijheid!
Maar krijgen ze? Burnout!
Dus hoe werkt dat meer verdienen en minder werken? De crux is: het is puur een businessmodel verhaal.
Ok, wat bedoel ik daarmee?…
Je bedrijf bestaat grofweg uit 2 onderdelen: Je creatieve kant en je logische kant. Zie het als je rechter- en linkerhersenhelft.
Die creatieve kant is kickuhhh!! Daar kan je je vakmanschap in kwijt, je kennis, je gaven en je talenten.
Daar ben je lekker aan het werk met klanten, dingen doen waar je happy van wordt. Hier zie je de horizon, de regenboog…en mogelijk de pot met goud.
Maarrrr oepssssssss…je merkt het gaat niet vanzelf. Je hebt iets te DOEN om die klanten te vinden zodat jij ze kan bedienen.
Het social media circus van vandaag de dag draait op volle toeren. Ze voeren acts op die voortdurend wisselen. Het gaat te snel om allemaal bij te houden.
Dan moet het weer zo, dan weer zus…je bent die trucs uit de Googledoos ook wel zat. Hoe kan jij in dat circus de leeuwen temmen?
Dat kan alleen als je ook de andere kant van je businessmodel goed op orde krijgt: juist ja de logische kant. Mijn klanten in de Network Of Purpose smullen ondertussen van de vrijheid van tijd en geld die ze kunnen creëren puur door die operationele kant van hun bedrijf in lijn te krijgen met hun kennis, gaven en talenten.
En ja dat vergt discipline, planning en wakker worden. Beseffen dat je heel goed al die circus acts kan beheersen door te plannen, strategischer te denken en systemen in te zetten.
En zo werkt minder werken en meer verdienen.
De inzet van marketing en sales is dan key. Maar ook gaan begrijpen dat het NIET om het geld gaat.
Geld is een middel, nooit het doel.
Je hebt een purpose nodig om te dienen, anderen echt vanuit je hart te gaan helpen. Het gaat niet om verdienmodellen, maar om verDIENmodellen.
Ik heb daarom niet zo op met anderen iets leren over hun money mindset. Ik vraag mij ten zeerste af of dat gaat helpen.
Maar wat ik wel geloof is anderen helpen met hun Purpose Mindset. DAT is de driver van je Profit.
Teveel zzpers denken dat alles (al hun verdiensten) is voor Bassie…oftewel dat wat ze verdienen allemaal voor hen is. Nope!
Uit je omzet haal je een deel voor je salaris. En naarmate je meer verdient en winst maakt kan je jezelf ook zeker meer salaris uitkeren.
Maar de rest gaat naar je spaarrekeningen voor buffer, naar je kosten, naar mensen die je kunnen helpen zodat jij minder hard hoeft te werken en naar investeren in verdere groei. Als je eenmaal snapt dat je bedrijf een verhikel is dat veel groter is dan jijzelf…dan…ga je verDIENEN…meer dan je ooit durfde te dromen.
Als het artikel echt (wellicht in oktober) in HP/De Tijd komt, ik laat het je weten. Werk ondertussen aan je Purpose Mindset.
En daarvoor hoef je echt niet je Purpose te vinden 😉 ook zo’n onzin. Je purpose vindt jou doordat jij de keuze maakt om te dienen en waarde te delen. Zo kom je tot je volle potentie…in ALLE opzichten.
Welke nieuwe betekenis zou jij kunnen geven aan jouw product/dienst zodat je betekenisvoller wordt voor jouw klant?
Hou van jezelf!
XXX Petra
P.S.: Op 13 augustus om 20:30 uur geef ik de gratis Business Masterclass over de 15 Verdienmodel Geheimen Om Moeiteloos Je Inkomstenplafond Te Doorbreken.
>>>Ik spreek je graag daar!

Delen:

Gratis hoofdstuk
50 verdienmodellen

Na het invullen krijg je gratis het hoofdstuk over slimme verdienmodellen die succesvolle ondernemers dagelijks toepassen in hun bedrijf.

Heel veel succes!

Petra Iuliano

Aan SPAM doe ik niet. Jouw gegevens zijn veilig.