petra@networkofpurpose.nl | 06 1500 29 07

Blog
Blog

Het ontbrekende puzzelstuk in jouw bedrijf waardoor jij te weinig verdient

Achter de schermen gebeurt hier veel. Na vorig jaar 4x op vakantie te zijn geweest en een internationale NLP-trainer opleiding te hebben gevolgd is er voor mij dit jaar veel focus op mijn bedrijf.
Niet perse dat ik harder ga werken, eerder anders en ja gemakkelijker. Dit betekent een nieuwe structuur vinden: reorganiseren.
Even terug naar de basis. Waar gaat mijn bedrijf ook al weer over? Wat is mijn ambitie?
Mijn ambitie is dat wij een marketing consultancy zijn dat ondernemers helpt met het ontwerpen en inzetten van winstgevende businessmodellen zodat ze met hun bedrijf, hun leven en de maatschappij en economie transformeren. Ons doel is vrijheid en overvloed te creëren voor mens, bedrijf en maatschappij.
Weet je, veel mensen worden in eerste instantie ondernemer om iets extra te verdienen naast hun inkomen. Dan komt de volgende fase, ze willen eigen baas worden.
Daarna ontdekken ze…ach ik moet een geweldige lifestyle hebben. Ja, je hebt mij afgelopen december ook in een van de emails gezien met cocktail in de hand op Sint-Maarten
Maar waar het mij om gaat is iets te bouwen dat groter is dan ikzelf. Het gaat niet om ene Petra. Zo zie je mij dat verhaal vertellen in de video op mijn homepage. Ik geloof dat de meest succesvolle ondernemers zichzelf aan het heruitvinden zijn en bouwen aan een bedrijf dat groter is dan henzelf.
Om mijn bedrijf te bouwen heb ik al vele fasen doorlopen. Ik weet ondertussen maar al te goed dat ‘’prachtige online programma’s’’ maar 1 manier is om geld te verdienen. En business bouwen op de zogenaamde ‘’oude manier’’ kan ook ongelofelijk winstgevend zijn.
Laat je niks wijsmaken en zet de hefboomwerking in op iets dat je al goed doet in je bedrijf, offline of online.
Ok, waar ga je die hefboomwerking dan plaatsen? Welk puzzelstuk mis je in je bedrijf waar je aan hebt te werken om het winstgevend te krijgen?
Ondernemers falen omdat:
1) Ze hebben het verkeerde team
2) Ze niet winstgevend zijn
3) Weinigen even goed zijn in strategie als in uitvoering
Mijn puzzelstuk zit in team. Ik heb Virtueel Assistenten. Hele goede zelfs! Alleen die nemen geen eigenaarschap. Ze voeren taken uit.
Het zijn toeschouwers, geen spelers.
Kortom, ik ben bezig met ondernemers die eigenaarschap willen nemen over de verschillende onderdelen van de business. Die onderdelen waar je als ondernemer eigenaarschap over dient te hebben zijn:
1) Visievorming
2) Integratie
3) Product Uitvoering
4) Marketing + Sales
5) Financiën + Administratie
De meeste ondernemers proberen alle ballen tegelijk in de lucht te houden. Ze zijn verantwoordelijk voor alle 5 de onderdelen. Ze zitten daarom totaal vast in hun bedrijf en verdienen te weinig.
Ik focus mij op visievorming en marketing + sales. Je hebt als ondernemer meer tijd te besteden aan marketing en sales dan aan productontwikkeling en uitvoering. Grote fouten worden hierin gemaakt.
Een andere grote fout is dat de productuitvoering niet in lijn is met de visie. Dat is een bedrijf waar heel veel producten of diensten in zitten waar bijna niets aan wordt verdiend.
Ik sprak gisteren nog een prospect waar dit voor gold. Maar het geldt voor duizenden zzpérs. Voortdurend zijn ze afgeleid door tactische losse flodders. Produceren zich rot aan producten, bedenken telkens nieuwe, werken zich suf en verdienen geen bal.
Geloof me, ik heb ze wekelijks aan de lijn. Oorzaak: geen visievorming.
Ok, verder met mijn bedrijf. Financiën en administratie had ik al uitbesteed. Het team is dus waar ik heb te reorganiseren. Bezig nu met een integrator en ja ik spreek zelfs met iemand die deels mijn marketing gaat overnemen.
Zo hou ik weer meer tijd over voor visievorming om iets te bouwen dat groter is dan ikzelf;-)
Nu zit je wellicht met de vraag: hoe ga ik in hemelsnaam kunnen investeren in hulp voor mijn bedrijf terwijl je zelf niet eens rondkomt?
Maar ik heb mijzelf een andere vraag gesteld. Dit is de vraag die jij jezelf hebt te stellen wil jij doorbreken naar minimaal 100.000 euro of meer.
Die andere vraag is: Hoeveel wil ik verdienen en wie ga ik daarvoor inhuren om dat voor elkaar te krijgen?
Een hele andere mindset nietwaar?
Weet jij al waar in jouw bedrijf het ontbrekende puzzelstuk zit? Wil je hier graag advies over?
Graag kom ik met jou in gesprek. Vraag hier het Gratis Succes Gesprek aan.
Ik spreek je snel!
Hou van jezelf,
XXX Petra
P.S.: Jij bent slim en vraagt je wellicht af ‘’Waarom kan ik dit zelf niet oplossen?’’
Maar weet je, je weet pas welk stuk van de puzzel je mist als je weet welke puzzel je eigenlijk aan het leggen bent.
Je moet weten welke aangrenzende puzzelstukken er zijn – wat de kleuren zijn, de vormen, de grootte – zodat jij weet welk puzzelstuk jij moet hebben.
In andere woorden, voordat jij het ontbrekende puzzelstuk vindt, heb je een stap terug te doen en naar je gehele business te kijken.
Wij hebben een vragenlijst ontwikkeld om erachter te komen welk puzzelstuk jij mist. Tijdens het gratis gesprek nemen wij die door. Dus haal je voet van die rem af en trap het gaspedaal in. Boek hier jouw Gratis Succes Gesprek.

Delen:

Gratis hoofdstuk
50 verdienmodellen

Na het invullen krijg je gratis het hoofdstuk over slimme verdienmodellen die succesvolle ondernemers dagelijks toepassen in hun bedrijf.

Heel veel succes!

Petra Iuliano

Aan SPAM doe ik niet. Jouw gegevens zijn veilig.