petra@networkofpurpose.nl | 06 1500 29 07

Blog
Blog

ik ben aangehouden bij de grens

Voor het geval je het nog niet weet, ik heb een Italiaans paspoort. Ik ben geen Nederlandse.

Nu met de Brexit is dat spannend. Waarom, vraag je je af?

Nou Italië kijkt mee. Die willen ook uit Europa. Maar eerst vanaf de zijlijn meekijken hoe die Engelsen het ervan af brengen.

Grenzen zijn door oorlogen tot stand gekomen. Ze worden bevochten of afgedwongen.

Het zijn de voldongen feiten, gevolgd door dictaten of moeizame onderhandelingen. Dat zie je ook bij die Brexit.

Vaak doen wij ondernemers dat ook. Ik bedoel we stellen onszelf grenzen en we gaan moeizame onderhandelingen aan met de stemmen in ons hoofd.

Die stemmen zijn vaak niet eens van jezelf. Ze zijn je aangepraat. Op school, je ouders, je partner, je collega’s, je vrienden…etc.

Doen ze niet expres, ze weten niet beter.

Dat ik ben gaan ondernemen had niet meteen met geld te maken. Ik had een hele goede baan als marketingmanager.

En ik had in mijn loondienst carrière kunnen doorgroeien naar een salaris van meer dan € 100.000. Ik durf wel te beweren dat ik dat talent heb.

Dat ik ben gaan ondernemen heeft ermee te maken dat ik erachter kwam dat we in een pervers systeem zitten. In dat systeem zit iedereen gevangen in het schoolsysteem dat je het idee geeft veiligheid te zoeken in een vaste baan.

Dat systeem wil ik omverwerpen. Dat hoef ik overigens niet alleen te doen.

Op school leren ze je niet veel over financiën en een business runnen. Je leren je hoe je je aan het systeem van zogenaamde veiligheid kan aanpassen. Ga maar een baan zoeken, is het idee. Hoe je met geld om moet gaan word je op school niet geleerd.

Het is daarom ook niet zo vreemd dat veel mensen, en dus ook zzpers, zo met geld worstelen. Ze hebben geen idee welke systemen en strategieën aan hun bedrijf te koppelen om meer te verdienen.
In de eerste 4 jaar stopt 70% van de zzpers. Reden: ze hebben geldproblemen.​​

Naast dat je het wellicht op school niet hebt geleerd hoe met geld om te gaan en meer geld te maken, heb je dat ook niet van je ouders geleerd. Het zou kunnen dat je hun ‘geldgedrag’ heb gekopieerd. Of dat je hun overtuigingen over geld hebt overgenomen.

Als je ouders goed waren met geld was je dat ook geweest. Maar als ze beslissingen hebben genomen over geld vanuit hun idee van schaarste doe je dat nu mogelijk ook.

In de eerste 7 levensjaren word je al voor 95% geprogrammeerd t.a.v. al je overtuigingen. Ook die over geld. Dat gaat onbewust. Je hebt het gedownload.

Je kan het stoppen als je de uitdaging aangaat met je gedrag en je denkpatronen aanpast. Dit vergt moed en zelfbewustzijn.

Wakker worden!

Ik kom zelf uit een arbeidersgezin en er zit heel veel pijn op geld. Zowel van de kant van mijn moeder als vader.

De overtuigingen die ik meekreeg zijn:

• Wie denk je wel dat je bent!
• Jij hebt teveel fantasie!
• Dat is niet voor ons soort mensen
• Dat zijn vieze rijke stinkerds
• Ga op kantoor werken, dan krijg je het goed
• Het leven is hard
• Geld groeit niet aan de boom
• Je moet wel realistisch blijven
• Dat gaat je nooit lukken
• Je moet hard werken voor je geld
• Dat kunnen we niet betalen
• Moet je eens kijken hoe duur dit is

En zo kan ik nog wel doorgaan…

Ik geloof niet meer in ”je moet realistisch zijn”, want die realiteit bepaal je zelf via de overtuigingen die je jezelf (lees: aan je brein) vertelt. Zo programmeer je je onderbewuste.

De keuze is: 1. Jezelf klein houden of 2. Jezelf herprogrammeren naar succes.
​Als je hierover met mij in gesprek wilt komen, mail me dan.

Ik geloof niet meer in ‘’daar heb ik geen tijd voor’’, want tijd is relatief. En je kan er grip op krijgen. Er is alleen zoiets als PRIORITEIT. Op 5 april leer ik mijn klanten in de Network Of Purpose hoe je meer vrijheid van tijd kan krijgen.

Ik geloof niet meer in ‘’daar heb ik geen geld voor’’. Je hebt jouw levensenergie.
Je creëert namelijk het leven dat je jezelf wenst vanuit je levensenergie. Je bouwt aan overvloed in je bedrijf vanuit je levensenergie.

Jouw levensenergie is meer waard dan geld. Dat snapte ik als kind al, ondanks ik omringd was door belemmerende overtuigingen over geld.

Ik voelde dat die verhalen niet klopten. Maar daarna ging ik het schoolsysteem in en legde ik mij de grenzen van ‘het systeem’ op.

Nu ben ik bij de grens aangehouden omdat ik er doorheen ben gegaan. Ik zie geen grenzen meer, alleen nog mogelijkheden.

Op 5 april leer ik mijn klanten ook hoe je meer vrijheid van geld in je leven en bedrijf krijgt. Als je hierover met mij in gesprek wilt komen, mail me dan.

De WAARHEID is dat geld energie is. Geld is als water – het stroomt, en als het stroomt voedt het het leven. En we voelen ons gelukkig als het onze kant op stroomt en gestrest als het niet stroomt.

Breek door jouw geldgrens en laat het stromen.

Hou van jezelf!
XXX Petra

Delen:

Gratis hoofdstuk
50 verdienmodellen

Na het invullen krijg je gratis het hoofdstuk over slimme verdienmodellen die succesvolle ondernemers dagelijks toepassen in hun bedrijf.

Heel veel succes!

Petra Iuliano

Aan SPAM doe ik niet. Jouw gegevens zijn veilig.