petra@networkofpurpose.nl | 06 1500 29 07

Blog
Blog

Ken je deze 3 doorbraken naar succes?

‘’Impossible is not a fact, it’s an opinion.’’ Dit is wat ik Tony Robbins in 2012 hoorde zeggen toen ik daar in Las Vegas was voor zijn 5 dagen Business Mastery.
Zelfs de wetenschap heeft zaken moeten toegeven dat ze wel mogelijk zijn. Wat 50 jaar geleden voor onmogelijk werd gehouden, is nu mogelijk.
Toch zitten veel ondernemers in het denken van niet kunnen of onmogelijk. Als je dat doet sluit je meteen de opening in je brein om een doorbraakgedachte te krijgen naar een oplossing of een mogelijkheid.
Dit bewijst nogmaals dat de voornaamste reden die een business doet stoppen met groeien de psychologische denkbeelden van de bedrijfseigenaar zijn.
De tweede reden dat een bedrijf ophoudt te bestaan is gebrek aan kennis van goede marketing en salesvaardigheden.
Marketing en sales is het dashboard waar jouw bedrijf op vaart. Als je dat dashboard niet kan ontcijferen en lezen kom je niet op je bestemming.
Ik zat 2 weken geleden in een Boeing 767 en vloog van Amsterdam naar Seattle. Stel je nou eens voor dat die piloot zijn dashboard met al die cijfers niet kon lezen? Niet echt geruststellend nietwaar?
Dashboard boeing
Toch is het dat wat ik bij veel ondernemers zie. Ze zitten in hun vliegtuig en hebben geen idee hoe ze met marketing en sales om moeten gaan.
Hoe bereken je nou je winst? Wat is je salesratio? Hoeveel kost het je om een bepaald product te ontwikkelen en tegen welke prijs ga je het dan verkopen?
Zijn dit vragen waar jij over nadenkt? Zo ja, dan behoor je tot de grote minderheid.
De meeste ondernemers doen maar wat, denken totaal niet na over hun strategie en pricing. Hoe verwacht je dan jouw business te bouwen?
Ik zie ondernemers heel veel energie steken in het ontwikkelen van producten en neerzetten van ideeën en er dan heel weinig aan verdienen. Soms leren ze het zelfs zo van andere businesscoaches. Dat vind ik crimineel.
Of ze bedenken vanuit hun visie een prachtige workshop of training voor een mooie doelgroep. Maar ja, beseffen ze dan, hoe krijg ik dan klanten hiervoor?
Ik denk dat 90% van de eenmanszaken zo met zijn of haar bedrijf omgaat. Ik heb ondertussen zodanig veel zzpérs gesproken en getraind om daar een idee van te hebben.
Ook al run je jouw bedrijf in je eentje het is echt niet anders dan bij een groot (internationaal) bedrijf. Ik kan het inmiddels weten want ik heb 20 jaar in de corporate wereld gewerkt.
Ik dacht nadat ik eruit was van: ‘’Zo, en nu laat ik lekker alles wat ik heb geleerd vallen want dat heb ik toch niet nodig.’’ Maar de realiteit is anders.
Ik kan juist alles gebruiken wat ik heb geleerd en daar ben ik nu heel erg blij mee.
Ik heb doelen te stellen, producten te lanceren, klanten te werven, campagnes te runnen en die te meten.
Wat gaat jou nu helpen om het zogenaamde onmogelijke voor jouzelf mogelijk te maken? Hoe breek je door?
Ondertussen ben ik erachter dat er 3 zaken zijn die jou jouw doorbraak naar succes brengen:
1. Zorg voor een goede (marketing)strategie
Er wordt vaak zo aanmatigend gedaan over strategie. Maar strategie gaat over het maken van de juiste keuzes om (zo snel mogelijk) naar het voor jou beste haalbare doel te komen. Voor een goede strategie moet je weten WELKE stappen WANNEER te nemen en HOE ze te nemen.
Er zijn veel van die zogenaamde ‘’13 in een dozijn formules’’ om je succesvolle bedrijf te bouwen. Je denkt toch niet dat jij daar ook in past?
Denk eerder na wat jouw specifieke doel is en wanneer je die wilt halen. Dan kun je pas bepalen welke stappen bij jou horen en passen bij jouw klanten. Dat is geen kant-en-klaar formule, maar een weldoordachte strategie die bij jouw visie past.
Als je niet weet hoe dat moet, is het belangrijk iemand te vinden die je daarbij kan helpen. Zonder de juiste hulp maak je de verkeerde keuzes en die kosten je heel veel tijd en geld.
2. Leef je leven vanuit dankbaarheid, nieuwsgierigheid, gulheid etc.
Er kan van alles gebeuren in je leven, je hebt niet altijd controle over wat er met je gebeurt. Je gedachten zijn de enige zaken waarover je absolute controle hebt.
Niets heeft macht over jou, anders dan die jij eraan geef middels jouw bewuste gedachten.
Je kunt met je gedachten spelen. Ik heb het gedaan nadat ik van Seattle naar Amsterdam terugvloog.
Ik had altijd heel veel last van jetlag de eerste dagen bij thuiskomst. Ik had daar geen zin meer in. Ik heb daarom gekozen voor andere gedachten. Een andere manier van ‘zijn’ zou je het ook kunnen noemen.
Het werkt heel erg goed. Voel wel uiteraard dat ik lang heb gevlogen, maar voel me ook energiek, blij en dankbaar. Dat zijn de 3 emoties die ik wilde voelen na mijn vlucht. En dat is gebeurd.
Het menselijk brein is gemaakt om je te laten overleven, dus de beslissing om te focussen op zaken die niet goed gaan is voor een mens snel gemaakt.
Zorg dus voor emoties die voor je werken in plaats van te denken dat iets niet lukt, niet kan of wellicht vreselijk is.
Focus op waar je wèl controle over hebt en dat zijn jouw gedachten. Op veel andere zaken heb je geen controle.
Het is een kwestie van de beslissing nemen en tegen jezelf zeggen: ik bepaal zelf wel hoe ik me voel in welke omstandigheid dan ook.
Het is belangrijk te beseffen dat je voor meer dan alleen jezelf leeft. En ja, ik geef het toe, het blijft een enorme uitdaging de juiste emoties aan jezelf te koppelen.
Om die uitdaging aan te gaan gebruik ik de mantra : het leven is niet is iets dat mij overkomt, het leven is iets dat voor mij gebeurt.
Zelfs als ik denk dat ik zogenaamd gefaald heb is het beter te focussen op wat ik kan leren van die gebeurtenis.
3. Ga voor vervulling en voldoening in je leven
Wat jou voldoening en vervulling geeft in het leven is wat anders dan voor een ander. Het is uniek, net als jouw verdienmodel. Er bestaat niet zoiets als een ultiem verdienmodel, ultiem inkomen, ultiem marketingsysteem etc.
Niemand bepaalt dat voor jou. Jij bepaalt, vaak vanuit je psychologische gedachten, de hoogte van jouw inkomen. En ook jij bepaalt wat jou voldoening en vervulling geeft.
Als je veel verdient dan heb je succes, denk je. Maar financieel succes hebben zonder voldoening en vervulling is de meest vreselijke manier om je ongelukkig te voelen in het leven.
Denk eens aan de komiek Robin Williams. Hij was rijk en succesvol, maar was niet vervuld, had geen voldoening. Hij maakte iedereen gelukkig, behalve zichzelf.
Jouw leven heeft een belangrijke betekenis op deze aarde. Het is die betekenis waar jij voldoening en vervulling uit wilt halen. Waarschijnlijk heb je daarom ook een bedrijf.
Degene die je gelukkig hebt te maken ben jijzelf vanuit jouw identiteit, waarden en overtuigingen.
Het is mijn missie om de waarde die jij als ondernemer te bieden hebt voor jou en jouw klanten te laten werken zodat je een succesvol bedrijf bouwt.
De wereld is niet gebaat bij ploeterende en worstelende ondernemers die te weinig verdienen. We hebben een Nieuwe Economie nodig en ondernemerschap speelt daar een leidende rol in.
Jij kan die rol van leiderschap pakken en echt het verschil maken. Een succesvol bedrijf helpt daarbij.
Graag vertel ik je er donderdagmiddag 12 mei om 15:00 uur meer over in de Gratis Online Training ’15 Verdienmodel Geheimen Waarmee Jij Jouw Bedrijf Verdubbelt’.
Daarin ik geef megaveel waarde om de omzet in 2016 te halen waar jij naar verlangt en voldoening uithaalt. Geen geploeter en gedoe, maar direct aan de slag met de informatie die ik deel.
Uiteraard bied ik je ruim de gelegenheid om live vragen aan mij te stellen.
Deze online training is niet voor ondernemers die hun bedrijf als de baan zien die ze aan zichzelf geven, maar voor ondernemers die business willen bouwen. Ben jij de ondernemer die zichzelf serieus neemt?
Je ontdekt de 15 Verdienmodel Geheimen Waarmee Jij Jouw Bedrijf Verdubbelt.
Wat ik voor elkaar heb gekregen, dat kan jij ook. Echt waar!
Ontdek hoe jij jouw bedrijf laat groeien en doe mee met de gratis live training die ik donderdagmiddag 12 mei om 15:00 uur geef.
Tijdens deze live training leer je:
-Wat ik klanten leer om dag in dag uit hun omzet te VERDUBBELEN
-Welke keuzes je moet maken om grote IMPACT te hebben op de hoogte van jouw INKOMEN
-De belangrijkste beslissingen die je kunt nemen voor DUURZAME GROEI van je bedrijf
-Waarom je bijdraagt aan een betere wereld als je in MINDER TIJD MEER WILT VERDIENEN
-Wat je kunt doen om de voor jouw PERFECTE LIFESTYLE en VRIJHEID in je bedrijf te creeren
-Hoe jij op korte termijn naar jouw NEXT LEVEL kan gaan
+++Plus ontvang je als live deelnemer van deze training gratis een hoofdstuk uit het boek 50 Verdienmodellen.
Als jij je bedrijf serieus neemt ben je erbij. Ik spreek je dan!
Hou van jezelf!
XXX Petra
P.S.: Ken jij andere ondernemers die klaar zijn met ploeteren? Stuur deze mail door zodat ze zich aanmelden voor de gratis live training.

Delen:

Gratis hoofdstuk
50 verdienmodellen

Na het invullen krijg je gratis het hoofdstuk over slimme verdienmodellen die succesvolle ondernemers dagelijks toepassen in hun bedrijf.

Heel veel succes!

Petra Iuliano

Aan SPAM doe ik niet. Jouw gegevens zijn veilig.