petra@networkofpurpose.nl | 06 1500 29 07

Blog
Blog

Wat maakt het verschil tussen worstelen en groeien met je bedrijf?

Als je net met je bedrijf begint is er niets belangrijker dan die pot met goud te vinden aan het einde van de regenboog. Dit betekent de perfecte aansluiting van jouw dienst/product vinden met de markt.
Dat is in feite het eerste dat je hebt te doen mocht je omzet onder de Euro 50.000 zitten.
Je hebt geen bedrijf zonder dat jouw dienst/product ervoor kan zorgen dat het een businessmodel heeft dat betalende klanten voortbrengt.
Die perfecte aansluiting gaat over de behoefte aan jouw product. Het moet aanslaan. Je kunt altijd een prototype maken van je dienst of product en dat gaan testen. Als het niet werkt, pas je het aan.
Maar niet iedere ondernemer test die behoefte. Ze hebben een website (denken dat dat het eerste is dat ze moeten doen) en zetten daar diensten of producten op. Nou, laat die klant nou maar komen.
Als je merkt dat je prototype aanslaat dan ga je er daarna van alles aan doen om er meer van te verkopen.
Gelukkig kun je die perfecte aansluiting op de markt en het plan van de groei die moet volgen zodanig ontwerpen zodat je je inkomen kan voorspellen.
Abundance Business Design is het programma waarmee ik klanten leer hun bedrijf zodanig te ontwerpen zodat ze de aansluiting met de markt vinden en hun inkomensplafond doorbreken.
Veel startende, maar ook ondernemers die al een paar jaar een bedrijf hebben, blijven hangen op een bepaald inkomen.
Dit komt omdat…
1) Jij hebt nog niet de perfecte Product/Markt aansluiting gevonden
Je gaat van idee naar idee zonder veel aantrekkingskracht voor je dienst te krijgen. Je verdient wel wat, maar het houdt niet over. Je komt vast te zitten.
Jouw inkomen stagneert. Je werkt harder dan nodig is. En je hebt geen idee waar te beginnen om meer te verdienen.
In dit geval is de oplossing is het kiezen van 1 idee en je daar aan houden. Net zo lang tot dat je genoeg aanpassingen hebt gemaakt. En aanpassen betekent niet het wiel opnieuw uitvinden of weer iets nieuws bedenken.
2) Je hebt de perfecte Product/Markt aansluiting. Maar in plaats van je daarbij te houden en te leren hoe je je business hiermee laat groeien, ga je weer iets nieuws bedenken…
…en nog een keer…en nog een keer…en nog een keer.
Hier gaat je bedrijf kapot aan. In dit geval zit de oplossing in het identificeren van het winstgevende product dat je al hebt en je businessmodel herzien. Zodat je al je middelen in dat product gaat stoppen.
Je team heeft focus voor dat product, je maakt geld vrij voor dit product om daar je marketing voor te doen.
Behalve als jij je geheel op je gemak voelt met jouw bedrijf en jij exact weet hoe jij morgen meer gaat verdienen, is het wellicht zo dat jij in scenario 1 of 2 zit.
Wat veel startende ondernemers niet weten is dat het proces om je eerste paar duizend euro per maand te gaan verdienen, en een stabiel inkomen te krijgen, veel pittiger is dan als ondernemer te groeien van 10.000 naar 100.000 euro per maand.
Die startende ondernemers of ondernemers die al jaren worstelen slagen er niet in goed te verdienen omdat ze voortdurend van idee veranderen. In plaats daarvan hebben ze hun businessmodel aan te passen. En natuurlijk te focussen op een product dat aansluiting heeft met de markt.
Daarom geef ik je graag 3 stappen mee om je bedrijf in volle vaart te starten. Gisteren deelde ik het al via Facebook Live Video op mijn pagina.
Stap 1) Spendeer al je tijd en geld (als je onder de 50.000 euro zit) aan het vinden van aansluiting van je product met de markt.
Mocht je niet goed weten hoe je dit doet, heb je geld te investeren aan een opleiding waarbij je dat leert.
Stap 2) Daarnaast zorg je dat je zoveel mogelijk zichtbaar bent. Zorg dat jouw boodschap veelvuldig op allerlei manieren wordt gehoord.
Een business bestaat uit 3 zaken: 1) marketing – daarmee zorg je dat klanten jou gaan opmerken, 2) Sales – daarmee zorg je dat je jouw dienst verkoopt en 3) Afleveren van je dienst/product en je klant helpen.
Waar denk je dat de ondernemers die worstelen met meer geld verdienen het grootste deel van hun tijd aan besteden?
Yep, klanten helpen. Of ze zijn bezig met weer een nieuw ebook maken, een nieuw idee bedenken, een nieuw product ontwikkelen etc.
Heel leuk en belangrijk, maar zo verdien je geen geld.
Ja, ik weet dat je graag klanten wilt helpen en dat heb je ook te doen. Maar de meeste van jouw tijd moet gaan zitten in marketing en sales.
Met marketing bedoel ik niet je blog schrijven. Een blog werkt alleen maar als mensen het lezen. Dus wat ga jij doen zodat ze jouw blog gaan lezen? Dat is marketing!
Marketing is ook niet een podcast doen of dat je elke dag op Social Media zit.
Marketing is netwerken, webinars doen, Facebook Advertising, public speaks geven, kortom met zoveel mogelijk mensen van jouw doelgroep in contact komen. Naar buiten gaan!
Spendeer je tijd en geld zo vaak en zo snel mogelijk aan contacten leggen met jouw markt. Het probleem dat zo veel ondernemers te weinig verdienen zit hem in het feit dat ze te weinig manieren inzetten om contact te maken met hun markt.
Bedoeling is niet dat je zomaar wat gaat doen, maar echt een plan maakt hiervoor zodat je met al die activiteiten het inkomstenniveau bereikt dat je wilt hebben.
Stap 3) Marketing en sales
Hiermee bedoel ik stap 2 herhalen, zo vaak mogelijk. Ga met mensen in gesprek, zorg dat je voortdurend voor nieuwe groepen spreekt en bied jouw product aan.
Des te sneller je daarbij door de vele ‘nee’s’ fietst, des te sneller kom je bij de ja’s!
Wil jij ook nu echt door jouw inkomstenplafond breken? En zou je het plan in handen willen krijgen zodat jij jouw bedrijf ontwerpt naar wat jij wilt verdienen?
Kom in gesprek via het Gratis Succesgesprek. Boek hier jouw sessie!
Hou van jezelf!
XXX Petra

Delen:

Gratis hoofdstuk
50 verdienmodellen

Na het invullen krijg je gratis het hoofdstuk over slimme verdienmodellen die succesvolle ondernemers dagelijks toepassen in hun bedrijf.

Heel veel succes!

Petra Iuliano

Aan SPAM doe ik niet. Jouw gegevens zijn veilig.