Geef Waarde, Verdien Geld en maak het Verschil.

Wat maakt dat jouw dienst of product zich als vanzelf verkoopt?

Om daar achter te komen begin je met luisteren in plaats van zenden. En wat het mooie eraan is dit kan je ook doen zonder dat je een website of emaillijst hebt.

Vaak denken we dat social media inzetten heeft te maken met luidkeels schreeuwen naar zoveel mogelijk mensen. Maar social media platformen hebben zo hun eigen regels en veel bereik krijg je niet van ze, tenzij je veel betaalt.

Daarom is het slimmer om te gaan luisteren. Je start met social luisteren door de online plekken te bezoeken waar mensen zitten die je graag als klant zou willen.

Daar praten zij over hun verlangens, uiten ze hun frustraties, stellen ze hun vragen en benoemen ze de doelen die ze willen bereiken. Je luistert naar de conversaties die ze daar hebben.

Hoe beter je iedere conversatie begrijpt, hoe beter je weet wat hun problemen zijn en hoe anderen deze beantwoorden, des te beter begrijp je hoe je mensen kan bereiken.

Dus telkens als je op social media gaat, zou je vraag moeten zijn: wat is de conversatie die hier gaande is?
Ik zeg wel eens, je klanten hebben jeuk en willen krabben. Dan is de vraag voor jou: welke jeuk willen ze weg hebben, waar zitten ze op te krabben?

Doe marktonderzoek voordat ze kopen

Bij marketing gaat het er onder andere om dat je erachter komt wat mensen willen kopen voordat ze het zelf weten. Zo kan je ze helpen dit te willen en als ze er dan achter komen dat dat is wat ze willen, gaat de kassa bij jou rinkelen.

Het is een van de belangrijkste zaken die ik klanten leer om snel hun online bedrijf op te zetten zonder al teveel technisch gedoe. En daarmee geld op de bankrekening te ontvangen voordat het aanbod af is.

Het gaat erom dat je erachter komt wat urgent voor ze is. Vraag wat de meest urgente uitdaging is op het gebied van jouw expertise. Dus ik zou bijvoorbeeld vragen: wat is jouw meest urgente marketinguitdaging? Zo kom je erachter wat ‘Top Of Mind’ voor hen is.

En dit is goud waard want als jij jouw aanbod koppelt aan dat wat Top Of Mind voor hen is, kopen ze eerder bij jou.

Graag vertel ik je hier meer over tijdens de gratis live Business Masterclass 3 Eenvoudige Stappen Naar Succesvol Online en Toekomstproof Ondernemen op 1 september 20:30 uur.

Tijdens deze live Business Masterclass leer je gemakkelijker en sneller online kunt gaan en snel een goed continu inkomen opbouwt hiermee. Jaar in en jaar uit.

Zonder veel technisch gedoe.

Schrijf je hier in »

Hou van jezelf!

XXX Petra

P.S.: Ken je andere ondernemers die graag via online door hun inkomstenplafond willen breken? Stuur ze deze link.

Datum:

01-07-2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2021 The Network Of Purpose - Algemene Voorwaarden & Privacyverklaring

Top

The Network Of Purpose