petra@networkofpurpose.nl | 06 1500 29 07

Blog
Blog

De top 5 valkuilen voor ondernemers.

Na de afgelopen jaren met vele ondernemers te hebben gewerkt, zie ik telkens weer dezelfde worstelingen en misstappen voorbij komen.
Hieronder benoem ik 5 valkuilen waar ondernemers in trappen en hoe jij dat kan voorkomen.
Ga ze niet allemaal in 1x aanpakken en oplossen, kies er 1 uit en focus je op datgene waar jij de komende maanden de grootste voortuitgang mee kan boeken!

 1. 24/7 Werken
  Omdat het misschien voor jou kan, hoef je het nog niet te doen. Alsmaar met je bedrijf bezig zijn leidt tot grote vermoeidheid, verlies van perspectief en productiviteit.

Vrije tijd nemen is essentieel om creatief te zijn en weer bij te komen. Neem gerust jouw vrije tijd.
Vorig jaar heb ik 3 maanden NIET in of aan mijn bedrijf gewerkt. Ik was op vakantie en volgde een opleiding tot internationaal gecertificeerd trainer.

 1. Verkopen van een 13-in-dozijn product/dienst
  Een 13-in-dozijn product/dienst noem je ook wel een commodity. Het is voor de massa en niet onderscheidend.

En als het zich al onderscheidt is het op functionele zaken zoals: kost minder, het heeft kwaliteit, verlaagt risico, bespaart tijd, versimpelt, je verdient er geld mee, minder gedoe etc.
Lekker belangrijk!
Ja uiteraard wel belangrijk, maar niet onderscheidend genoeg met zoveel concurrentie om je heen. Het blijft in de ogen van jouw klanten een simpele transactie die je doet.
Het antwoord is je te focussen op transformaties. Ondernemers moeten hun klanten via hun aanbod betekenisvolle, unieke ervaringen geven.
Loop niet mee met de massa. Succesvolle innovatieve bedrijven richten zich in het begin op de marge, op de scherpe randjes van de massa, op de voorlopers (The Crazy Ones!).
Je wilt je verbinden met die voorlopers en niet met de massa die gelooft in Hoe-Word-Ik-Snel-Rijk-In-5-Dagen-Challenge of Hoe-Vind-Ik-Snel-Klanten-Met-Toffe-Tactische-Tools. Dan word je zeker niet rijk ?
Verleg je focus van producten naar relaties.

 1. Het alleen willen doen
  Geef toe: Jij bent niet overal goed in. En dat is ok. Daarom is werken in een team zo effectief – andere mensen om je heen hebben om jou verder te brengen. Om de dingen te doen die jouw tijd en energie opslurpen, en jou ondersteunen in jouw groei.

Kom uit dat denken als een werknemer en alles als kosten te zien. Denk als een ondernemer en snap nou eens dat het een investering is die je over een paar jaar afschrijft.
Echt, je hoeft helemaal niet te starten met een Virtual Assistent ofzo. Dat is niet wat ik bedoel.
Kijk naar welke taken er zijn in jouw bedrijf. Welke taken kan jij minder goed? Wie ken jij in jouw netwerk die deze taken beter doet? Huur mensen in (voor mijn part de buurvrouw) op taken en maak hen verantwoordelijk voor die taken.
Zoek een speler, geen toeschouwer.

 1. Geen lange termijn visie hebben
  Het is vrij gemakkelijk om overrompeld te raken door alles wat op je bordje ligt om te doen. Maar elke belangrijke actie start met visie van iets waar jij in de toekomst wilt zijn.

Maak iedere taak tot iets waar jij echt achter kan staan en passie voor hebt. Als jij nog voor een langere tijd een bedrijf wilt hebben, droom er dan over, ontwerp je topbedrijf en schrijf op wat je te doen staat.
En ga dit dan delen!

 1. Geen ondersteuning
  Als ondernemer kan je je wel eens alleen voelen. Je vrienden en familie ondersteunen je vast wel. Maar ze begrijpen meestal niet de druk waar jij onder staat om het leven neer te zetten dat jij wilt.

Vind daarom de ondersteuning die jij nodig hebt. Op die manier krijg je steeds nieuwe toevoer van inzichten en groeimomenten om succesvol te worden zoals jij wilt.
Weet je waarop te focussen om de doelen die jij wilt halen met je bedrijf om het te laten groeien.
Om meer beweging en inkomsten in je bedrijf te krijgen, daar heb je strategische focus voor nodig. Je niet laten afleiden door zogenaamde ‘Quick-fix formules’, maar echte professionele keuzes gaat maken.

Delen:

Gratis hoofdstuk
50 verdienmodellen

Na het invullen krijg je gratis het hoofdstuk over slimme verdienmodellen die succesvolle ondernemers dagelijks toepassen in hun bedrijf.

Heel veel succes!

Petra Iuliano

Aan SPAM doe ik niet. Jouw gegevens zijn veilig.