petra@networkofpurpose.nl | 06 1500 29 07

Blog
Blog

Welke van deze 3 zaken beperkt de groei van jouw bedrijf?

’Waarom groeit mijn bedrijf niet zo snel als ik zou willen?’’
Dit is een van de meest gestelde vragen van mijn klanten. Misschien dat ze het op een wat andere manier formuleren. Maar waar het op neerkomt is dat waar klanten in eerste instantie bij mij voor komen een symptoom is van vele andere onderliggende problemen.
Het goede nieuws is dat het kernprobleem of meerdere problemen gemakkelijk te identificeren zijn als je weet waar je moet kijken.
Om voor mijn klanten de grootste kans voor de groei van hun bedrijf te vinden, start ik met het schetsen van een helder beeld in 3 zaken.
Ik noem dit de succesdriehoek. Als een van de zaken uit de succesdriehoek ontbreekt stagneert jouw groei of houd je bedrijf uiteindelijk op met bestaan.
Gezien mijn 20 jaar ervaring met business bouwen weet ik dat er altijd veel in een van deze 3 zaken is te doen als het gaat om de groei van je bedrijf en jouw inkomsten. Het maakt daarbij niet uit of je net met je bedrijf begint of dat je al meer dan 1.000.000 euro per jaar verdient. Ik help namelijk beide soort bedrijven en alles wat er tussen zit.
Jij hebt als ondernemer op zijn tijd dat inzicht van buitenaf nodig om de ontbrekende puzzelstukken met elkaar te verbinden.
De Succes Driehoek
In de 20 jaar dat ik bedrijven heb geholpen met hun groei, ben ik erachter gekomen dat als ze niet groeien het altijd neerkomt op 1 tot 3 zaken (maakt dus niet uit of je net met je bedrijf begint of al een miljoen per jaar verdient).
Om de groei van jouw bedrijf een enorme boost te geven heb je te ontdekken welke van deze 3 zaken jouw bedrijf stagneert en/of welke de grootste kans tot groei biedt. Op die plek waar de kansen liggen zijn er wat zaken aan te passen en bij te schaven zodat er ruimte komt om echt naar die Next Level van groei en goede resultaten te gaan.
1) VISIE
Als jij geen heldere visie hebt over wat jij met jouw bedrijf wilt bereiken, kun je geen moedwillige en gefocuste acties nemen die leiden tot het gewenste resultaat.
Ik start altijd met mijn klanten om hun visie te bepalen. En dan maken we een zo helder mogelijk plaatje wat hun leven en bedrijf naar de grootste voldoening en groei gaat brengen – voor nu en in de toekomst.
Vragen die ik dan o.a. stel zijn:
• Weet jij hoe jouw leven en bedrijf er over 3 jaar uitzien?
• Welke mijlpalen ga je de komende tijd zetten om tot die uitkomst over 3 jaar te komen?
• Weet jij 1 of wat voor jou de meest belangrijke doelen zijn voor dit kwartaal of dit jaar?
• Heb jij helder voor ogen wat jij nu nodig hebt om focus te houden en die constante stroom van klanten te krijgen?
Dit gaat verder dan basale moodboard oefeningen. Ik merk dat veel ondernemers wel mooie doelen stellen, maar ze snappen niet hoe visie hen helpt creatief en gemotiveerd te blijven als ze in de waan van alledag zitten. Dit heeft ook met mindset te maken, omdat onze mindset een directe impact heeft op onze vaardigheid om creatief te zijn en kansen te zien.
2) STRATEGIE
Als jij strategieën neerzet die niet kloppen met jouw visie, waarden, sterkten of huidige omstandigheden, ga je belabberde resultaten boeken, enorm gefrustreerd raken en voel je je overladen door heel veel zaken die jij denkt te moeten doen.
Wat nog erger is, als jij met allerlei tactische zaken gaat bezighouden (of je laat verleiden je daarmee bezig te houden) los van een heldere strategie, raken jouw hulpbronnen als tijd en geld snel op.
Vragen die ik hierbij stel:
• Ben jij losse tactieken aan het najagen of heb jij een heldere strategie die een belangrijke leidraad zal zijn voor je dagelijkse acties?
• Heb jij jezelf voor de komende 90 dagen tot slechts 1 of 2 strategieën beperkt?
• En als jij een heldere strategie hebt, werkt deze voor jou? Heb je er alle vertrouwen in dat je daarmee jouw doelen haalt?
• Past jouw strategie bij jou als persoon en bij jouw visie?
• Wissel jij regelmatig van strategie voordat je resultaten krijgt, systemen creëert en procedures opzet?
3) Het ontbreken van frequente en gefocuste UITVOERING
Om sneller tot succes te komen zal je frequenter consistente en moedwillige acties moeten nemen. Het is vrij gemakkelijk om in een patroon te vervallen waar je of niet genoeg actie neemt of teveel acties neemt op veel te veel dingen tegelijkertijd.
Als je dat patroon volgt verlies jij vertrouwen in jouw bedrijf, het groeit niet en het leidt tot jezelf overladen met werk dat weer tot burn-out kan leiden.
Vragen die je kan stellen:
• Maak je dagelijks vooruitgang met jouw belangrijkste doelen?
• Weet jij wat je vandaag kunt meten in jouw bedrijf die de toekomstige resultaten in jouw bedrijf voorspellen?
• Meet jij überhaupt iets in jouw bedrijf?
• Heb jij de systemen, de kennis en de houding om gefocust te blijven en optimaal te functioneren op de belangrijkste momenten in jouw bedrijf?
• Voel jij jezelf overladen met werk? Probeer jij alle ballen tegelijk in de lucht te houden?
Gebrek aan Helderheid en Vertrouwen Kosten jouw elke dag Tijd en Geld.
VISIE, STRATEGIE en UITVOERING vormen de Succes Driehoek als jij wilt groeien met jouw inkomsten en impact.
Het komt hier op neer.
De resultaten die jij over 3 maanden of een jaar haalt zijn een directe reflectie van de visie, strategie en uitvoering die jij vandaag doet. Als jij nu niet tevreden bent met jouw inkomsten vraag jezelf dan af: ‘’heb ik wel de juiste visie, strategie en uitvoering? Zit het wel op 1 lijn?’’
Jij hebt geen tijd om nog een dag zonder vertrouwen en helderheid over jouw visie, strategie en uitvoering te zitten. Dit kost jou voldoening, impact en inkomen.
Het is jouw prioriteit om helderheid te krijgen in deze 3 zaken. Ik hoop doordat je eenvoudig bewust wordt dat het om deze 3 zaken gaat, het jou helpt te identificeren waar jij meteen vooruitgang kan boeken.
Dit is wat ik jou voorstel.
Ik wil je heel graag helpen jouw bedrijf vanuit heldere intentie en met de juiste uitvoering naar de Next Level te brengen. Daarnaast zou het tof zijn als jij onderdeel wordt van de fantastisch slimme community die ik heb.
En ik zou het te gek vinden als jij een sterk strategisch, persoonlijk plan maakt om jouw omzet de komende 6 maanden te verdubbelen.
Laat het niet aan jou voorbijgaan. Het is vandaag de laatste dag om jezelf aan te melden.
Klik hier om met Verdienverdubbelaars mee te doen voordat het te laat is!
Ik zie je daar!
Petra Iuliano

Delen:

Gratis hoofdstuk
50 verdienmodellen

Na het invullen krijg je gratis het hoofdstuk over slimme verdienmodellen die succesvolle ondernemers dagelijks toepassen in hun bedrijf.

Heel veel succes!

Petra Iuliano

Aan SPAM doe ik niet. Jouw gegevens zijn veilig.