petra@networkofpurpose.nl | 06 1500 29 07

Blog
Blog

De zin en onzin van de Wet van Aantrekkingskracht…

Het was 2001 en ik zat in een burn-out. Ik had de internet bubble overleefd, moest weg uit mijn luxe leventje in Londen in de internet business en ging met hangende pootjes weer terug naar Nederland.
Daar vond ik snel ander werk, opnieuw in de internet business. Ik raasde maar door.
Toen kwam de klap. Ik had heel die internet bubble en het vertrek uit de UK niet verwerkt en zakte in elkaar. Ik bewoog niet meer. Ik staarde alleen nog voor mij uit.
Ik was totaal aan mijzelf voorbij gegaan.
In de maanden daarna raadde iemand mij het boek ‘De Creatiespiraal’ aan van Marinus Knoope. Hij is natuurkundige.
Wat hij je in dat boek leert heeft alles met De Wet Van Aantrekkingskracht te maken, maar die term kende ik toen nog niet. Hij noemt het ook niet zo.
Ik zie dat er veel te doen is om mij heen (met name op Facebook) met betrekking tot die Wet Van Aantrekkingskracht. Een term die inmiddels totaal uit zijn verband is gerukt en is verworden tot een soort marketingmachine voor degenen die beweren er veel over te weten.
De Wet Van Aantrekkingskracht, gewoon dat boek van Marinus Knoope lezen, werkt wel, maar vergt veel van het veranderen van je gehele levenshouding en je ego. En dat is wat veel mensen en dus ook ondernemers niet doen of geen zin in hebben.
Het vergt een totaal andere manier van denken, voelen en hebben van overtuigingen. Met name die overtuigingen is een ding.
Jouw overtuigingen zijn er niet sinds gisteren. Die zitten er al heel je leven en in heel jouw systeem van denken en voelen. Dat verander je niet even met een online programma of het lezen van een boek over de Wet Van Aantrekkingskracht.
Die Wet van Aantrekkingskracht staat trouwens niet op zichzelf. Het is een van de vele universele wetten en je hebt ze allemaal in je leven te integreren. Dat weet Marinus Knoope en daarom is het ook zo’n tof boek.
Laat ik je een verhaal vertellen van 2 jongens. Ze liepen samen langs een rivier en daagden elkaar uit om naar de overkant te zwemmen. Degene die het eerste aankomt heeft gewonnen zeiden ze tegen elkaar. Samen sprongen ze de rivier in. Al snel lag er eentje voor.
Hij focusde alleen op de overkant en keek niet achterom. Eenmaal bij de andere zijde aangekomen merkte hij op dat zijn vriendje niet was aangekomen. Hij gluurde naar de overkant en jawel, daar stond zijn vriendje.
Eenmaal weer bij elkaar vroeg hij hem: ’’Waarom zwom je niet naar de overkant, waar bleef je nou?’’ Zijn vriendje antwoordde: ’’Nou, ik ben wel gaan zwemmen maar op een gegeven moment was ik halverwege, ik werd bang en ging twijfelen of ik het wel zou halen. Ik ben daarna weer snel teruggezwommen.’’
‘’Maar,’’zei de andere jongen,’’waarom keek je niet voor je zoals ik dat deed. Ik zag de overkant bij elke zwemslag dichterbij komen. Dat teruggaan naar veiligheid dat jij deed is net zo zwaar als blijven doorzwemmen richting je doel, nietwaar?’’
Wat veel ondernemers doen is openstaan voor twijfel en angst. Ze zwemmen terug naar waar ze vandaan komen, hun zogenaamde veiligheid. Ze vergeten naast de Wet Van Aantrekkingskracht een andere belangrijke universele wet toe te passen: De Wet Van Succes.
Succes gaat over stap voor stap doorgaan en focus op je einddoel. Niet opgeven, door de angst heen ademen, erin blijven geloven en weten dat je ervoor moet werken. Je hebt er echt in te geloven, oftewel in jezelf te geloven.
Toen Napoleon ooit voor de taak stond Italië te veroveren stond hij voor de grootsheid van de Alpen. Hij besloot niet terug te gaan en zei ook niet: ’’Maar dat kan ik niet.’’ Hij nam de beslissing om het te veroveren en telkens zei hij tegen zichzelf: ’’Ik kan dit.’’
Het maffe aan dit verhaal is dat ik meerdere universele wetten al vele malen heb toegepast in mijn leven en carrière. Ik wist destijds niets over universele spirituele wetten. Ik stelde een doel, ging stap voor stap erop af, hield vol, maakte fouten, er kwamen obstakels op mijn pad en ik zette door. Ik bleef in mijzelf geloven, telkens weer na elke beproeving en les in mijn leven.
Als jij echt in jouzelf gelooft en jouzelf vertrouwt kun je met jouw denkkracht bergen verzetten.
Je hebt wel ondersteuning nodig om zo te kunnen denken. Je raakt gemakkelijk jezelf kwijt in de waan van de dag. De negativiteit is overal om jou heen.
Een sterk bedrijf bouwen vanuit je eigen gedachten en overtuigingen werkt daarom ook niet voor veel ondernemers. 30% van de starters (in sommige sectoren zelfs 60%) stopt na het eerste jaar. Begeleiding wordt steeds belangrijker.
Naast het hebben van belemmerende overtuigingen liggen veel fouten in het niet op orde hebben van hun businessmodel.
Zaterdagochtend 25 februari om 10:00 uur geef ik daarom de gratis Live Business Masterclass over
de 5 Slimste Stappen Naar Jouw Winstgevende Businessmodel.
>>> Geef je hier op.
Wat ga je leren?
– De 7 BOUWSTENEN die leiden naar jouw IDEALE VERDIENMODEL
– Hoe jij het ontwerp van jouw bedrijf aanpast tot MARKETING MACHINE
– De 4 SUCCESFACTOREN voor een WINSTGEVEND BEDRIJF
– Hoe jij een CONSTANTE STROOM AAN KLANTEN krijgt
– Wat je kunt doen om de voor jouw PERFECTE LIFESTYLE en VRIJHEID in je bedrijf te creeren
– Hoe jij op korte termijn naar jouw NEXT LEVEL kan gaan.
Daarnaast ontvang je inzicht in welke strategische vragen te stellen, focus te hebben op de groei van jouw bedrijf en het neerzetten van de lifestyle waar je naar verlangt.
In 2017 wil jij echt jouw bedrijf ombuigen tot een volwassen bedrijf en de waarde helder maken die jij jouw klanten biedt.
Ik spreek je graag zaterdag 25 februari om 10:00 uur.
Hou van jezelf!
XXX Petra
P.S.: Mocht jij anders ondernemers die ook graag hun bedrijf (verder) van de grond willen laten komen, mail ze dan deze link.

Delen:

Gratis hoofdstuk
50 verdienmodellen

Na het invullen krijg je gratis het hoofdstuk over slimme verdienmodellen die succesvolle ondernemers dagelijks toepassen in hun bedrijf.

Heel veel succes!

Petra Iuliano

Aan SPAM doe ik niet. Jouw gegevens zijn veilig.